Foto: a885ca35-77cc-4821-ad09-952b7388b54b

De beste tips voor sneller internet in huis

We kunnen er tegenwoordig echt niet meer zonder: goed internet. Als je de laatste tijd wat problemen hebt met jouw internetverbinding, dan is het aan jou om dit snel op te lossen.

11 Oktober 2022

Niemand zit tenslotte te wachten op een langzaam ladende website, een serie die continu hapert of een beeld dat steeds wegvalt bij het videobellen. Sneller internet in huis krijgen is op verschillende manieren mogelijk. Wij geven hieronder wat tips!

Kijk of glasvezel internet beschikbaar is

Ben je niet tevreden over jouw huidige internetnetwerk? Dan is het slim om te kijken naar welke andere mogelijkheden je hebt. Wat tegenwoordig steeds populairder wordt, is glasvezel internet. Dit internetnetwerk is momenteel nog aan het uitrollen in ons land, waardoor het nog niet overal beschikbaar is. Als het op jouw adres een optie is om hier gebruik van te maken, dan is het zeker iets om te overwegen.

Glasvezel internet heeft namelijk diverse voordelen. Niet alleen profiteer je hiermee van de hoogste internetsnelheden, ook is het een stabiel netwerk en een netwerk dat klaar is voor de toekomst. En laten we niet vergeten dat het ook een milieuvriendelijke keuze is.

Zet je router op een andere plek neer

Dat je geen snel internet hebt thuis, kan te maken hebben met de plek van jouw router. Als deze op een ongunstige plek in huis staat, dan is het mogelijk dat jouw internetverbinding trager is. Als je wilt profiteren van sneller internet thuis, is het daarom slim om te kijken naar of je deze op een andere plek neer kunt zetten. Een aanrader hierbij is om de router te plaatsen op een centrale plek in huis. Hoe verder weg het staat, hoe slechter het signaal is dat je hebt. Houd er ook rekening mee dat het niet verstandig is om de router heel laag te plaatsen. Hoe hoger en vrijer de router staat, hoe beter!

Je router vervangen

Heb je al geprobeerd om je router op een centrale plek neer te zetten, maar is je wifisignaal nog steeds allesbehalve goed? Dan is het mogelijk dat je router gewoon aan vervanging toe is. Vooral als deze al flink verouderd is inmiddels, is dit mogelijk de oplossing voor het probleem. Is je router al minstens vijf jaar oud? Dan wordt het aangeraden om deze te vervangen als je problemen hebt met je wifi. Met een nieuwe router zit je dan weer voor een lange tijd goed.

Een ander wifi-kanaal proberen

Een simpele, maar soms effectieve oplossing om te genieten van sneller internet, is het proberen van een ander wifi-kanaal. Er zijn een aantal tools die aangeven welk wifikanaal op het moment het sterkste is. Ook een optie is om je router te herstarten. Doe je dit, dan zal jouw router meteen voor het kanaal met het beste internetbereik gaan. Het is maar een kleine moeite, maar kan wel heel effectief zijn.

Met behulp van deze tips is het mogelijk om voor sneller internet te zorgen. En dat is belangrijk als je veel gebruik maakt van het internet om bijvoorbeeld thuis te werken, een serie te kijken of om te videobellen met vrienden en familie. Als het internet bij jou thuis momenteel vrij traag is, is het goed om hier verandering in te brengen. Slecht internet zorgt alleen maar voor frustraties. Probeer deze tips daarom vooral uit!

Reacties