Wat kost een knikarmscherm?

Een mooi knikarmscherm laten monteren voor zonwering? Een goede keuze! Lees hier meer over de kosten voor knikarmschermen.

Kosten knikarmscherm

Als het mooi weer is, is dat natuurlijk altijd erg prettig. Dan kun je lekker van de zon en de warmte genieten, zowel binnen als buiten. Wil je echter liever niet dat de zon binnen schijnt omdat het dan wel erg warm wordt of omdat je verblind wordt door het zonlicht? Of zoek je een fijne plek op je terras waar je in de schaduw kunt zitten? Dan kun je ervoor kiezen een knikarmscherm te kopen. Hiermee zorg je voor schaduw en houd je zon en warmte beter buiten op mooie dagen.

Wat is een knikarmscherm?

Als je voor een dergelijk scherm kiest krijg je de mogelijkheid buiten in de schaduw te zitten maar houd je de woning binnen ook koeler. Het scherm is voorzien van twee knikarmen waaraan het doek bevestigd is. Deze knikarmen zorgen ervoor dat het scherm in verschillende standen gebruikt kan worden, afhankelijk van hoeveel zon en schaduw je wilt hebben. Bijkomend voordeel van een dergelijk scherm is dat je er makkelijk onderdoor kunt lopen en het niet teveel ruimte in beslag neemt op het terras.

Prijzen knikarmschermen

Een knikarmscherm is een aardige investering maar dan heb je ook wat. De kosten worden grotendeels bepaald door de grootte van het scherm. Hoe groter dit wordt hoe duurder het scherm zal uitvallen. Daarnaast speelt het gebruikte materiaal en de bediening ook een belangrijk rol als het kostenplaatje bepaald wordt. Zo kun je kiezen voor handmatige of elektrische bediening.

Knikarmscherm    
Gemiddelde prijs bediening €650,- tot €1.050,- Prijs is afhankelijk van door bediening: handmatig of elektrisch.
Gemiddelde prijs montage €120,- tot €200,-

Prijs is afhankelijk van het soort scherm en hoeveel je er nodig hebt.

Meer informatie over de prijzen van knikarmschermen op Zonwering-Expert.nl

prijzen knikarmschermen

Elektrische of handmatige bediening?

Als je een knikarmscherm gekozen hebt kun je daarbij voor een handmatige of een elektrische bediening kiezen. Doorgaans zijn de meeste schermen vrij groot en wegen behoorlijk wat. Om er dan voor te zorgen dat het knikarmscherm eenvoudig in- en uitgeklapt kan worden ligt de keuze voor elektrische bediening voor de hand. Als je een knikarmscherm met een aanzienlijke breedte hebt is handmatig bedienen vaak simpelweg te zwaar. Elektrische bediening zorgt ervoor dat het scherm in een vloeiende beweging geopend en gesloten kan worden zodat het scherm zelf daar ook zo min mogelijk onder te lijden heeft.

Kosten van het bedieningssysteem

Een knikarmscherm wordt standaard geleverd met een handmatige bediening en als je kiest voor elektrische bediening betaal je daar een meerprijs voor. De bediening kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Dit kan met behulp van een draaischakelaar of afstandsbediening gebeuren. Ook de schakelaars zijn in diverse soorten verkrijgbaar waar je een keuze uit kunt maken. De kosten voor de bediening lopen uiteen zoals je in de volgende tabel kunt zien.

Soort bediening knikarmscherm Prijzen
Handmatige bediening Vanaf €650,-
Elektrische bediening Meerprijs €150,- tot €200,-
Elektrische bediening met behulp van afstandsbediening Meerprijs €200,- tot €250,-

Een uitvalscherm vervangen door een knikarmscherm?

Als je reeds een zonnescherm hebt dat voldoet kun je ervoor kiezen dit te laten hangen. Ben je wel toe aan een nieuw scherm of wil je graag op het terras in de schaduw kunnen zitten? Dan is het zeker zinvol het bestaande uitvalscherm te vervangen door een knikarmscherm. Door de gebogen armen kan het knikarmscherm in verschillende standen gezet worden maar het grootste voordeel ten opzichte van een uitvalscherm is dat je er gewoon onderdoor kunt lopen en eronder kunt zitten. Dit is met een gewoon uitvalscherm niet mogelijk omdat dit op een dusdanige manier hangt dat het niet past.

montage knikarmscherm

Schakel een monteur in voor het plaatsen

Zonwering kun je zelf plaatsen als je een beetje handig bent. Voor de montage van een knikarmscherm schakel je het beste een erkend bedrijf in. Buitenzonwering is vrij zwaar en het is dus zaak dat het scherm goed bevestigd wordt aan de gevel en dat het goed blijft hangen. Als je hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt kunnen zij de juiste maten voor je opmeten zodat je weet dat het scherm ook altijd goed past. Daarnaast doen zij de montage van het zware scherm voor je zodat je zekerheid hebt dat het goed bevestigd wordt. Mochten zich onverhoopt toch problemen voordoen dan kun je altijd terugvallen op het bedrijf.

Meer informatie: