string(1) "a"

Huis verbouwen? Dit doe je met sloopafval en puin

Ga je bezig met een verbouwing van je huis dan komt er doorgaans puin en bouw- en sloopafval vrij.

 

Bijvoorbeeld als je van plan bent een nieuwe keuken te plaatsen of de badkamer te verbouwen. Ook het uitbreken van een muur zorgt voor puin tijdens de verbouwing. De vraag is, wat doe je met al dat puin en afval. Het is belangrijk om voordat je met de verbouwing begint daar al over na te denken. Check hier de beste optie om op een efficiënte manier van je bouwafval af te komen.

Bouwcontainer huren

 

Een van de efficiëntste manieren om van bouwafval af te komen, is een Bouw & Sloop container huren. Die laat je voor de deur van je woning zetten om al het bouw- en sloopafval op een gemakkelijke en snelle manier af te voeren. Bij een verbouwing komen er allerlei soorten bouwafval vrij, zoals tegels, beton, kunststof, beglazing en gips. Een aantal materialen zijn niet geschikt om in een dergelijke container kwijt te kunnen. Denk aan asbesthoudend materiaal net als aan chemische producten en matrassen. Komt er met de verbouwing vooral puin vrij in de vorm van harde steensoorten, dakpannen en tegels? Een puin container huren voor deze materialen biedt in dat geval uitkomst. Dit type container heeft afmetingen die ervoor zorgen dat de ruimte ter grootte van een parkeerplaats wordt ingenomen.

Voordelen van een bouwcontainer voor de deur

Een bouwcontainer of puincontainer voor de deur van je woning is het meest ideaal. Er zijn wel andere opties om bouwafval af te voeren, maar die zijn minder efficiënt. Bijvoorbeeld als je de keuze maakt om het bouwafval zelf af te voeren. Het huren van een bouwcontainer kost in vergelijking daarmee veel minder tijd. Bovendien hoef je in je huis of bij je huis, zoals in de tuin geen afval en puin te verzamelen. Vrijwel alles kan direct de afval- en puincontainer in. Zo houd je de omgeving en je huis tijdens de verbouwing overzichtelijk en netjes. Bovendien heb je bij het huren van een bouw- en sloopafvalcontainer de mogelijkheid om rekening te houden met de hoeveelheid puin. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals een open container huren met 6m3 inhoud of 10m3 inhoud. Er zijn ook gesloten containers te huur. Doorgaans is een puincontainer voor vier weken beschikbaar. Ben je daarna nog bezig met puinruimen dan is het altijd mogelijk de huurperiode te verlengen.

 

 

Reacties