Hoeveel verhuisdozen nodig?

Je hebt altijd verhuisdozen nodig, wanneer je gaat verhuizen. Maar hoeveel heb je precies nodig en wat zijn de kosten? Je leest het hier!

Verhuizen en verhuisdozen

Verhuizen kan leuk zijn maar in de praktijk levert het vaak veel stress op bij mensen. Het vooruitzicht om in een leuke andere woning terecht te komen is fijn maar voordat het zover is dient er nog vaak geklust te worden en komt ook het inpakken van al je spullen om de hoek kijken. Om ervoor te zorgen dat je spullen netjes en ongeschonden op de plaats van bestemming aankomen is het zaak dat je deze goed verpakt in de juiste dozen en dat deze ook nog eens goed hanteerbaar zijn voor de verhuizers.

Welke verhuisdozen zijn goed?

Als je gaat verhuizen heb je daar verhuisdozen voor nodig. Deze zijn in drie verschillende uitvoeringen te koop. Je kunt kiezen voor een standaard verhuisdoos, een emigratie verhuisdoos of een garderobe verhuisdoos. De eerste doos vouw je zelf eenvoudig in elkaar en kan voor van alles en nog wat gebruikt worden. De emigratiedoos is drie keer zo groot en vooral goed geschikt voor lichtere producten maar kan er dus veel meer in één keer in. De garderobe dozen gebruik je voor het netjes opbergen van kleding zodat deze zo min mogelijk kreukt. Kleding erin ophangen behoort ook tot de mogelijkheden.

hoeveel verhuisdozen

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Niet iedereen heeft evenveel spullen dus als je gaat verhuizen heb je ook niet evenveel dozen nodig om alles te verpakken. Hoe meer ruimte je in huis hebt hoe meer spullen er doorgaans instaan. Naast de ruimte en hoeveelheid is ook de samenstelling van je gezin belangrijk als je wilt bepalen hoeveel verhuisdozen je gemiddeld nodig hebt. Ben je alleen dan heb je waarschijnlijk minder spullen dan wanneer je met zijn tweeën bent of meer bent. Gemiddeld gebruikt een kamerbewoner zo’n 10 tot 15 verhuisdozen en heeft een stel zo’n 20 tot 40 dozen nodig. Voor een eengezinswoning worden vaak 80 dozen gebruikt, voor een vrijstaande woning zo’n 100 verhuisdozen.

Welke maat verhuisdoos

Bij een verhuizing betekent dit dat je dozen nodig hebt om je spullen in te pakken die van de ene naar de andere plek verplaatst worden. Verhuisdozen zijn in verschillende maten te koop en het is daarom zaak dat je de maat kiest waar jij het makkelijkste mee werkt. Als je voor dozen in dezelfde maat kiest betekent dit dat deze makkelijk te stapelen zijn en goed op elkaar blijven staan tijdens het vervoer. Een standaard verhuisdoos is 48 x 32 x 36 centimeter. Ze zijn makkelijk uit elkaar te vouwen en als je ze niet gebruikt kun je ze in platte versie opslaan zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Kosten verhuisdozen

Als je verhuisdozen wilt aanschaffen is het zaak dat je goede dozen kiest. Neem je voordeligere dozen die niet stevig zijn en de inhoud niet kunnen dragen dan heb je er weinig aan. De verhuisdozen kun je kopen maar ook huren behoort tot de mogelijkheden. In het geval van een beperkt budget kun je zelf alvast dozen bij elkaar gaan sparen voor de verhuizing.

Kosten verhuizendozen en inpakmateriaal  Prijs per eenheid
Verhuisdozen nieuw kopen €1,40 tot €2,60 per doos
Verhuisdozen tweedehands kopen €0,50 per doos (één keer gebruikt)
Verhuisdozen huren €0,40 tot €1,60 per doos plus borg
Verhuisdozen zelf opsparen Gratis

Ook handig:

Maak gebruik van de verhuisservice van een verhuisbedrijf. Kijk Verhuisprijs.nl voor meer informatie.

Verhuisdozen kopen of huren?

Als je verhuisdozen nodig hebt kun je deze kopen, huren of lenen. Alledrie de manieren hebben voor- en nadelen dus bedenk op voorhand goed wat voor jou het beste uitpakt. Als je voor verhuisdozen kopen kiest kun je tweedehands of nieuwe dozen aanschaffen. Voordeel van tweedehands is dat ze voordeliger zijn maar nieuwe dozen zijn wel altijd onbeschadigd. Heb je wat minder geld te besteden? Kies dan voor lenen of huren. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk dezelfde maat kiest en dat de dozen stevig en zoveel mogelijk onbeschadigd zijn.

verhuisdozen van verhuisbedrijf

Goedkope verhuisdozen!

Goede verhuisdozen zijn niet heel goedkoop te noemen en omdat je er vaak veel nodig hebt kan de aanschaf ervan aardig in de papieren lopen. Je kunt er daarom ook voor kiezen dozen te lenen van vrienden of ze zelf te sparen door ze in de winkel mee te nemen. Kies voor goede en stevige dozen en spreek als je ze leent duidelijk af wanneer je ze retour brengt. Dan is er geen haast bij en kun jij op je gemak al je spullen weer uitpakken. Mocht je de dozen kunnen houden dan kan dat praktisch zijn om spullen in op te slaan.

Meer informatie: