Kosten verhuisbedrijf 2021

Binnenkort verhuizen en wil je weten wat de kosten daarvoor zijn als je een bedrijf inhuurt? Dit artikel bevat alles over de kosten en hoe evt. te besparen.

Kosten verhuisbedrijf 2021

Verhuizen is natuurlijk nooit een pretje. Er moet veel gebeuren, waaronder het verplaatsen van zware meubels. Door dit zelf te doen, kun je last krijgen van je rug en schouders. Dit kan zelfs blijvende pijn zijn. Ook is het vaak lastig om een verhuiswagen te regelen. Bovendien kost dit erg veel geld en tijd. Daarom kun je je verhuizing ook laten doen voor een verhuisbedrijf. Vsnm.nl beschikt over gespecialiseerde medewerkers die jou maar wat graag komen helpen met je verhuizing. Zo zorg je ervoor dat je verhuizing in één keer zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Je hoeft niet bang te zijn dat je te zware dingen hoeft te tillen, en het zal je een hoop tijd besparen. Daarom worden verhuisbedrijven steeds populairder. Uiteraard is het inhuren van een verhuisbedrijf niet gratis. In dit artikel kun je de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf vinden.

Kosten van het transport

Wanneer je wilt verhuizen, heb je een grote wagen nodig waar al je spullen inpassen. Onder andere de bank, de eettafel, en andere grote meubelen moeten in de wagen passen. Daarom zijn de meeste verhuiswagens vrij groot. Over het algemeen kun je kiezen uit een verhuiswagen van 20 kubieke meter of een verhuiswagen van 50 kubieke meter. De wagen van 20 kubieke meter kost gemiddeld zestig euro per uur wanneer je deze wilt inhuren. De wagen van 50 kubieke meter kost gemiddeld zeventig euro per uur. Wanneer je gaat verhuizen, is het dus verstandig om je spullen al zo goed mogelijk ingepakt klaar te zetten. Zo kun je zo snel mogelijk inladen en hoef je de verhuiswagen dus minder lang te huren. Dit bespaart je een hoop geld. Het is dus belangrijk om zo efficiënt mogelijk te gaan verhuizen.

Voorrijkosten

Bij de verhuiskosten horen niet alleen de kosten van het transport. Ook voorrijkosten zijn belangrijke kosten die je moet maken. Dit zijn eigenlijk simpelweg de kosten van de benzine van de transportwagen wanneer deze van het bedrijf naar jouw woning rijdt. Ook het salaris van de verhuizer gedurende deze periode zit bij de voorrijkosten. De voorrijkosten bedragen over het algemeen rond de 55 euro. Dit kan echter verschillen per afstand die er gereden moet worden. Daarom is het verstandig om een verhuisbedrijf te kiezen die bij jou in de buurt gevestigd zit.

Overige kosten

Naast transportkosten en voorrijkosten, moet je ook nog overige kosten maken wanneer je je verhuizing wilt laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Deze andere kosten zijn voornamelijk voor de verhuizers. Wanneer je je spullen wilt laten verhuizen naar een flat of appartement, kost dit je ongeveer 750 euro voor de verhuizers. Maar een verhuizing naar een twee-onder-een-kap is dan weer 150 euro duurder. Ook een verhuizing naar een vrijstaande woning kost gemiddeld 900 euro. Al met al wordt dit dus een behoorlijk bedrag. Hoewel de transport- en voorrijkosten nog wel meevallen, zijn verhuizers erg duur. Hierbij moet je er natuurlijk wel over nadenken dat de verhuizers zwaar fysiek werk uitvoeren door jouw meubels te verplaatsen. Hier moet uiteraard een goede beloning tegenover staan.

Wel of geen erkend verhuisbedrijf?

Niet alle verhuisbedrijven leveren even goede kwaliteit. Een goed erkend verhuisbedrijf zorgt er over het algemeen voor dat je spullen heelhuids en in goede staat aankomen op de plek van bestemming. Een goed verhuisbedrijf zal over het algemeen wat meer kosten dan een kwalitatief minder bedrijf. Maar dat betekent alleen maar dat je zeker kan zijn dat jouw spullen goed behandeld worden.

Tips om te besparen op de kosten

Hoe kun je besparen op de verhuiskosten? Ten eerste blijft het natuurlijk altijd een idee om zelf mee te helpen met het slepen van de spullen. Zo hoef je minder verhuizers te betalen. Zoals je hebt kunnen lezen onder het kopje ‘Overige kosten’, zijn verhuizers verreweg het duurste onderdeel van het verhuisproces. Daarom is het verstandig om op deze kosten te proberen te besparen. Verder kun je dus ervoor zorgen dat je je spullen al meteen goed hebt ingepakt. Dit kan geld besparen wat betreft de transportkosten.