Foto: 2020/voordelen-wonen-in-chalet.jpg

De voordelen van wonen in een chalet op een rijtje

Heb jij al eens met de gedachte gezeten, om blijvend in een chalet te gaan wonen?

Denk bijvoorbeeld aan de rust en ruimte om je heen! Vaak vind je een chalet op een ruim opgezet vakantiepark, of bijvoorbeeld in een bebost gebied. Toch lijkt het idee van wonen in een chalet soms romantischer, dan dat dit in de praktijk is. Denk bijvoorbeeld aan de gemeente die moet instemmen met een permanente bewoning van een chalet. Vaak is een chalet bedoeld voor de vakantieperiodes, waardoor een permanente bewoning niet wordt toegestaan. Je zou alvast eens bij je gemeente kunnen informeren naar de mogelijkheden!

Wonen in een chalet is doorgaans goedkoper

Een van de redenen om permanent wonen in een chalet te overwegen, is het feit dat dit doorgaans goedkoper is dan wonen in een huis. Denk aan chaletverzekeringen, waarvoor je over het algemeen minder betaalt dan voor een woonverzekering. Dit valt te verklaren door het feit dat een chalet een lagere waarde heeft dan een huis, waardoor het risico voor een verzekeraar kleiner is. Daarbij verbruik je in een chalet vaak minder stroom, doordat deze qua ruimte kleiner zijn dan een woning en dus minder aansluitpunten voor elektra hebben. Aan één lamp heb je voldoende! Daar waar je in een woning vaak al snel twee of drie lampen inschakelt in de avond.

Het gevoel altijd op vakantie te zijn

Naast het feit dat wonen in een chalet goedkoper is, geeft dit je het idee altijd op vakantie te zijn. Enerzijds doordat een chalet vaak op een vakantiepark gebouwd wordt. Anderzijds doordat je vaak geen directe buren hebt. De afstand tussen de chalets is groot! Zeker wanneer je voor een chalet op een stukje grond in een bebost gebied kiest. Het geeft je het gevoel echt vrij te zijn. Soms behoort de ruimte rondom het chalet tot je eigen perceel, waardoor je dit kunt gebruiken voor het verbouwen van je eigen groente of voor het opvrolijken van de omgeving met bloemen.

Rust op een vakantiepark buiten de vakantieperiodes

Een derde voordeel, enigszins samenhangend met de ruimte die je rond een chalet hebt, is de rust die het je biedt. Op vakantieparken is het voornamelijk druk in de vakantieperiodes. Daarbuiten is het heerlijk rustig! Daar komt bij dat vakantieparken hun bezoekers vaak verdelen over het park, wanneer niet alleen bungalows verhuurd zijn.

Reacties