4 tips bij het kopen van jouw droomhuis in Spanje

Wie droomt er nu niet van? Wonen in een huis in Spanje. Als dit een serieus plan begint te worden, wat zijn dan belangrijke punten om over na te denken?

21 Maart 2021

Wij hopen jou met deze blog een beetje op weg te helpen!

Locatie

De eerste stap is om te beslissen waar jij graag jouw toekomstige huis in Spanje wilt kopen. Zo heeft het noorden van het land een totaal ander klimaat en omgeving dan het uiterste zuiden. Houd je van hete zomers en zachte winters? Dan is het zuiden helemaal iets voor jou. Ben je niet zo van de hitte? Dan is het noorden meer jouw plek waar er meer gebergte is en de temperatuur een stuk lager ligt.
Wil je graag de zee in de buurt hebben of ga je liever ergens in het binnenland wonen? Er zijn genoeg vragen te stellen aan jezelf over de locatie. Lees je dus goed in en maak een lijst met jouw voorkeuren zodat je daar de juiste locatie bij kunt vinden.

Rijafstand

Als je niet wilt emigreren maar kiest voor een tweede huis in Spanje, dan is het ook van belang om te kijken naar de rijafstand vanaf Nederland. Vind je het prima om de tijd te nemen om naar je tweede huis te rijden met je eigen auto of de bus? Of pak je liever het vliegtuig en huur je een auto voor het laatste stuk in Spanje zelf? Als je een aantal keren per jaar naar jouw mooie tweede huis wilt gaan, dan is het prettig als het niet een reis wordt die jou gaat tegenstaan. Beslis dus voor jezelf wat de ideale rijafstand is voor jou en neem dit mee in je zoektocht.

Budget

Er zijn veel droomhuizen te vinden in Spanje, maar uiteindelijk moet jouw huis natuurlijk ook passen binnen het budget dat jij hiervoor hebt. De prijzen kunnen enorm verschillen per locatie. Barcelona is de hoofdstad dus dit zal je ook meteen in de prijs terug zien. Het zuiden van Spanje is over het algemeen goedkoper, maar in populaire steden als Benidorm liggen de prijzen weer hoger dan een klein dorpje in het binnenland.
Bedenk voor jezelf wat jouw maximale budget is en bereken ook de reiskosten die je elke keer moet maken als het je tweede huis gaat zijn.

We wensen je veel plezier met het vinden van jouw droomhuis!

Reacties