Woonboerderij

Robuusteiken creëerde met deze eiken gebinten een authentieke en warme sfeer in een nieuwe woonboerderij.

Nieuwbouw eikenhouten woonhuizen en boerderijen

Het wonen in een Robuusteiken huis is bijzonder. De warmte en de sfeer die van het eiken uit gaan proef je al tijdens de bouw. Bij deze nieuwe woonboerderij met eiken gebinten kun je het ook goed zien. Klanten kiezen steeds vaker voor een eikenhouten huis. Niet alleen voor de sfeer en de duurzaamheid want bouwen met eikenhout brengt veel voordelen met zich mee.


Betaalbaar
Peter Kroes, eigenaar van Robuusteiken krijgt vaak de vraag of het bouwen van een eikenhouten huis duurder is dan traditioneel bouwen. Het antwoord hierop is: “Nee, het is moeilijk vergelijken, maar ik schat de meerprijs op 10-15%. Van een bevriende tekenaar kreeg ik zelfs te horen dat een huis van Robuusteiken vaak lager geprijsd is dan een traditionele woning."

Voordelen van eikenhouten woningen

  • Milieuvriendelijk: Robuusteiken gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen, dit betekent een minimale belasting op het milieu. Hout heeft een hoge isolatiewaarde, dus je energieverbruik is lager. Voor je woning werken wij met Isovlas voor de isolatie.
  • Onderhoudsvriendelijk: Een eikenhouten woning van Robuusteiken gaat zeker 100 jaar mee, en het eikenhouten gebint nog langer. Hout is van nature een levendig materiaal en wordt met de tijd alleen mooier. Een houten huis is zelfs aardbeving bestendig met de fundering.
  • Gezondheidsvriendelijk: Als je kiest voor hout, kies je ook voor een goede balans in luchtvochtigheid en frisse lucht waardoor u een gezond leefklimaat creëert voor uw familie. Ook zorgt hout voor een goede akoestiek in een woning.

Kortom, een eikenhouten woning draagt bij aan uw algehele welzijn.