string(1) "a"

Redenen om te kiezen voor een woning buiten de Randstad

Het aanbod kan niet op tegen de vraag naar huizen, wat de prijzen ontzettend doet stijgen.

Huizenprijzen schieten momenteel door het dak, wat betekent dat het ontzettend lastig is om een huis te kunnen betalen. Tegelijkertijd krijg je niet heel veel waar voor je geld, zeker wanneer je in een druk gebied wil wonen. Ben je het zat om een fortuin neer te leggen voor een rijtjeshuis in de Randstad? Dan wordt het nu tijd om buiten dat hokje te denken en andere mogelijkheden te bekijken, zoals een huis – of villa! – buiten de Randstad.

Meer waar voor je geld

Aangezien de Randstad een plek is waar heel veel mensen willen wonen en werken, is de vraag naar huizen in deze regio ontzettend hoog. Wanneer de vraag naar huizen daalt, zal de prijs mee dalen. Een huis in bijvoorbeeld Friesland zal dus een stuk goedkoper zijn én je krijgt er veel meer voor terug. Zo kan je in Friesland een villa bouwen voor hetzelfde geld waarvoor je in Amsterdam een rijtjeshuis hebt. Als je het zo bekijkt is de keuze makkelijk gemaakt, toch?

Meer rust in de omgeving

Je moet van drukte houden als je in de Randstad woont. Aangezien er heel veel mensen per hectare wonen, kom je ze vast tegen tijdens je ommetje, het doen van je boodschappen of wanneer je in de sportschool staat. Wanneer je buiten de drukke regio’s gaat kijken zal je direct meer rust ervaren, omdat men niet zo hutjemutje naast elkaar woont. Dit betekent minder mensen voor je voeten tijdens je ommetje en in de supermarkt. En je hoeft niet steeds te wachten voor elk sportapparaat!

Afstand is niet zo cruciaal meer

Het afgelopen jaar heeft ongeveer 90% van Nederland thuisgewerkt. Waar bedrijven eerst massaal dachten dat dit niet werkbaar was en mensen vooral lekker op kantoor wilden houden, kijken bedrijven nu of het personeel niet altijd thuis kan werken. Het wordt dus steeds normaler om niet meer vijf dagen in de week naar kantoor te gaan. Vroeger zocht je een huis in de buurt van je werk – of andersom, een baan in de buurt van je woning – maar dat is nu niet meer heel relevant. Elke dag een uur in de auto zitten is vervelend, maar wat nou als het maar een keer per week is? Als je hiervoor een groter huis en meer rust voor terug krijgt, is dat ene uurtje in de auto per week prima te doen!

Reacties