Prefab woning aanbouw

Ben je op zoek naar een voordelige manier om je woning uit te bouwen? Dan kun je voor een prefab woning aanbouw kiezen!

17 Januari 2019

Deze manier van woning uitbouw is goedkoper dan maatwerk én het wordt ook nog eens sneller geplaatst. Prefab is een afkorting van prefabricaat, wat betekent dat deze aanbouw regelrecht uit de fabriek komt, vandaar de lagere kosten. Prefab woning aanbouw laten plaatsen is dus een snelle en betaalbare oplossing en daarom erg populair. Maar wat zijn de andere voordelen voor jou en welke soorten prefab aanbouw bestaan er? En hoeveel betaal je precies voor een prefab aanbouw?

Voordelen van prefab aanbouw

Wat zijn nu precies de voordelen van prefab woning aanbouw? De kosten zijn een belangrijk voordeel, maar er zijn meerdere manieren waarop je kunt profiteren van deze woning aanbouw.

  • Goedkoop - hoewel je wel meer productiekosten betaald, is prefab aanbouw nog altijd goedkoper dan maatwerk en dit is dankzij de lage montagekosten die je wel zou hebben wanneer je de uitbouw op maat laat maken.
  • Sneller - omdat de aanbouw al in de fabriek gemaakt wordt, zal het ook een stuk sneller geplaatst worden. Dit kan in één keer en je bent dus snel voorzien van een nieuwe aanbouw.
  • Weinig afval - dankzij de snelle plaatsing zul je ook bijna geen afval hebben. Er komen geen werklui over de vloer die alles op maat moeten maken.
  • Duidelijke prijs - geen verrassingen achteraf over een hogere prijs.

Soorten prefab aanbouw

Een prefab woning aanbouw is dus een uitbreiding van je huidige huis. Bij een uitbouw kun je voor verschillende modellen kiezen. Een vorm van prefab aanbouw is bijvoorbeeld een balkon, garage, erker of een bijkeuken. Maar er zijn nog veel meer soorten uitbouw:

  • Dakkapel;
  • Uitbreiding van badkamer, woonkamer of keuken;
  • Veranda;
  • Zijkant van de woning vergroten. In sommige gevallen heb je een vergunning nodig voor een prefab aanbouw, en het is dus handig om dit eerst bij de gemeente na te vragen.

Maatwerk

Hoewel je misschien denkt dat je bij een prefab woning aanbouw niets in te brengen hebt, is dit zeker niet het geval. De prijs wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal, en hier moet jij dus de keuze in maken. Je kunt voor hout gaan, maar ook voor een kunststof prefab aanbouw. Je hebt ook de mogelijkheid om het materiaal van kozijnen en deuren te bepalen. Op deze manier kun je toch enige veranderingen aanbrengen, maar hierbij geldt wel: hoe meer veranderingen, hoe hoger de kosten zullen worden.

Kosten prefab aanbouw

Er is geen exacte prijs die je moet betalen voor een aanbouw van prefab. De prijs is afhankelijk van een aantal dingen, waaronder het materiaal, de afmeting, de afwerking en de kosten van het monteren. Zo kan een prefab woning aanbouw rond de €15.000 kosten, maar het bedrag kan ook hoger oplopen, tot wel €40.000.

Reacties