string(1) "p"

Hoe zit het met de thermische isolatie van aluminium kozijnen?

Wat betekenen de waarden Ug, Uf en Uw? Aliplast Aluminium Systems legt het je uit.

Ug-waarde, Uf-waarde en Uw-waarde

De isolatiewaarde (U-waarde) geeft weer hoeveel warmte een specifiek materiaal verliest per vierkante meter. Die hoeveelheid wordt uitgedrukt in de warmtedoorgangscoëfficiënt W/m²K: hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter. Bij een lage U-waarde wordt er minder warmte doorgelaten. Dit is van toepassing op het profiel en het glas.

Er zijn drie zaken die de globale U-waarde (Uw-waarde) van het raam beïnvloeden:

  • de u-waarde van het glas (Ug) – “g” staat voor glass
  • de u-waarde van het profiel (Uf) - “f” staat voor frame
  • de Uw-waarde (‘w’ staat voor window) geeft mee hoeveel warmte er verloren gaat door het volledige raam.

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen winnen meer en meer aan populariteit. Dit hoeft niet te verbazen: ze beantwoorden niet enkel aan de thermische normen, er zijn nog veel andere belangrijke voordelen. We zetten ze op een rijtje:
• Heel onderhoudsvriendelijk
• Duurzaam: gaan tientallen jaren mee. Kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast.
• Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, structuurlak. Je krijgt op de meeste kleuren 25 jaar lakgarantie.
• Aluminium is heel stevig, waardoor het bijzonder geschikt is voor grote raamoppervlaktes.
Ecologisch: aluminium is volledig recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden. Zo draagt u ook uw steentje bij aan een goed milieu.
Inbraakveilig: de stevigheid van het materiaal helpt tegen inbraak. Gecombineerd met inbraakwerend beslag heb je een heel veilige oplossing.

Passieve woningen

Heb je gekozen voor een passieve woning ? Dan kan je de passiefnorm alleen behalen met de juiste ramen: deze dienen een U-waarde te hebben van 0,8 W/m²K. Zoals je ondertussen weet, kan dit enkel door gebruik van de juiste beglazing en het juiste raamprofiel. In heel wat passiefwoningen vinden we driedubbele beglazing (HR+++ glas). Als raamprofiel bevelen wij de Star90 aan: dit thermisch onderbroken 3-kamersystyeem is een superisolerend raam voor passiefbouw. Ook de zeer goede akoestische prestaties dragen bij tot een verhoogde comfortbeleving.

Een contstructeur in je buurt

Wil je meer info of graag ook eens de aluminium kozijnen in een showroom gaan bekijken, klik dan hier voor een Aliplast constructeur uit je buurt.