Foto: Shurgard-spullen-opslaan-verhuizing

Spullen opslaan tijdens je verhuizing

Eigenlijk zijn we met z’n allen een stel bezige bijen, die regelmatig van domicilie veranderen, om wat voor reden dan ook.

Het is al lang niet meer zo dat we ons hele leven op één adres wonen, zoals vroeger vaak het geval was. De rompslomp van het verhuizen nemen we dan maar op de koop toe.

Gemiddeld verhuizen Nederlanders 7 keer in hun hele leven. Dat houdt in dat we gemiddeld eens per 10 jaar verhuizen. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat jongeren veel vaker verhuizen dan oudere mensen. Dat ‘gemiddelde’ cijfer is dus niet veel meer dan een indicatie.

Waarom willen we toch zo vaak verhuizen?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft een eigen reden om te willen verhuizen. We gingen eens op zoek naar de verschillende redenen die mensen hebben en kwamen tot de volgende conclusie:

- 34% wil naar een groter huis
- 18% wil naar een rustigere/veiligere woonomgeving
- 17% wil kleiner/gelijkvloers wonen
- 14% wil goedkoper wonen
- 11% gaat voor het eerst zelfstandig wonen
- 6% overig (dichter bij voorzieningen, buiten het centrum, aangepaste woning)

Bij verhuizen hoort opslag

Wie gaat verhuizen heeft bijna altijd behoefte aan opslag van spullen. Daar zijn legio verschillende oorzaken voor. Misschien moet je noodgedwongen tijdelijk ergens anders wonen, omdat je je huis goed kon verkopen als je er meteen uitging. Of misschien had je alles goed gepland en is je nieuwbouwhuis opeens een aantal maanden later klaar dan verwacht.

Of je dan tijdelijk bij vrienden of familie gaat logeren, of je huurt tijdelijk een huis of een appartement, je hebt altijd opslagruimte nodig voor je hele- of gedeeltelijke inboedel en een deel van je garderobe.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je niet al die spullen mee wilt nemen naar je nieuwe huis, maar eerst uit wilt zoeken.

Waar ga je je spullen opslaan?

Als het niet zoveel spullen zijn, heb je misschien in je directe omgeving wel iemand met ruimte op zolder of in de schuur of garage, waar je gebruik van mag maken. Let dan wel op -helemaal in de herfst en de winter- dat je spullen warm en droog opgeslagen kunnen worden. Dan loop je niet het risico op schimmel en andere vocht gerelateerde problemen.

Het nadeel van boedel opslaan bij vrienden en familie is dat je vaak niet alles bij één persoon kwijt kunt, waardoor je gemakkelijk het overzicht kwijt raakt. Als je de spullen dan weer nodig hebt, kan dat soms tot een ware speurtocht leiden.

Professionele opslag

Dat er niets boven professionele opslag gaat is natuurlijk iedereen wel duidelijk. Je spullen worden droog en warm opgeslagen en staan bovendien veilig. Op het moment dat je ze weer nodig hebt, kan je er onmiddellijk weer over beschikken.

Alleen het prijskaartje is doorgaans wat aan de hoge kant. Woon, of ga je in Amsterdam of Rotterdam wonen, kijk dan eens bij Shurgard voor opslagruimte in Amsterdam of opslagruimte in Rotterdam. Die hebben perfecte opslagmogelijkheden, voor hele redelijke tarieven. Dat scheelt je een hoop geld wat je weer aan andere zaken kunt besteden.

Reacties