Foto: Verhuizen-tips

Handige tips voor het verhuizen

Heb je een nieuwe woning gekocht of ga je binnenkort over naar een nieuwe huurwoning? Dan ga je binnenkort een stressvolle periode tegemoet.

Hoewel verhuizen wellicht een droom is, je krijgt namelijk een eigen plekje, staat het nog steeds in de top 3 van grootste stressfactoren. Handige tips voor het verhuizen, zijn dan ook meer dan welkom. Hoe ga je nu het minst stressvol over naar je nieuwe woning?

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Om verhuisstress te voorkomen, is het belangrijk tijdig een aantal zaken voor te bereiden. Hoe ga je bijvoorbeeld je spullen van je oude woning naar je nieuwe droomhuis vervoeren? Is een bestelbusje genoeg of moet je wellicht een kleine vrachtwagen huren? Maak een lijst van spullen die allemaal meegaan en regel een eventuele verhuiswagen.

2. Spullen inpakken

Bij diverse bouwmarkten kun je handige verhuisdozen aanschaffen om al je spullen in te bewaren. Om zo goed mogelijk het overzicht te bewaren, is het belangrijk dat je stickers aanschaft en deze op de dozen plakt. Uiteraard vermeld je op de stickers wat er in de verhuisdozen zit. Dit is handig voor het uitpakken van de dozen.

3. Huur een opslagruimte

Een opslagruimte huren is een praktische oplossing als je nog veel moet klussen in je nieuwe woning en bijvoorbeeld binnen 1 maand uit je oude woning weg moet. In de opslagruimte sla je al je spullen op die je niet direct nodig hebt. Kijk voor meer informatie bij Self-storage Extrabox. Pas als je je nieuwe woning gaat inrichten, maak je de opslagruimte leeg en richt je je huis in. Let op: laat dit aantekenen op de inboedelverzekering.

4. Draag zorg voor een goede administratie

Sommige adresgegevens wijzigen automatisch als je adres wijzigt. Dit geldt bijvoorbeeld voor je de telefoon en de zorgverzekering. Toch gaat dit nog niet bij alle bedrijven automatisch. Bel daarom alle bedrijven na van wie je post krijgt en geef het nieuwe adres door. Daarmee voorkom je dat belangrijke nota's aan je voorbij gaan.

5. Laat extra sleutels aanmaken

Heb je de sleutels van je nieuwe woning gekregen? Zorg dan dat je er direct een aantal laat bijmaken. Niets is namelijk zo vervelend als voor een gesloten deur staan.

Wij hopen dat de verhuisstress met deze bovenstaande 5 tips flink zal afnemen. En uiteraard wensen wij je een plezierig verblijf toe in je nieuwe woning!

Reacties