string(1) "a"

Binnenkort verhuizen? Dit moet je weten!

Een verhuizing is altijd een flinke uitdaging. Een goed plan van aanpak is het halve werk. In deze blog delen we een aantal handige tips.

Guido van Loon 29 November 2021

Binnenkort verhuizen? Dit moet je weten!

Worden de verhuisdozen al ingepakt en mag je je op gaan maken voor een compleet nieuw avontuur? Althans, we mogen wel stellen dat een verhuizing een avontuur is. Een nieuw huis, een nieuwe omgeving, nieuwe gewoontes en ongetwijfeld nieuwe mensen. Dit alles is natuurlijk een mooie uitdaging en brengt een hoop positieve dingen met zich mee, maar er zijn vanzelfsprekend ook een aantal struikelblokken waar je rekening mee moet houden. Allereerst de verhuizing op zich. Hoe gaat u alles verplaatsen? Beschik je over genoeg ruimte om al je huidige spullen mee te nemen? Het is en blijft een lastige kwestie. In deze blog lees je alles over de verhuizing en geven we een aantal handige tips.

Professionele verhuizing

Allereerst is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Ga je alles zelfstandig verhuizen, heb je een aantal goede vrienden/vriendinnen die mee kunnen helpen of schakel je de hulp in van een professioneel verhuisbedrijf? Er zijn natuurlijk een aantal objecten in je huis die tientallen kilo’s wegen. Zelfstandig aan de slag gaan bespaart kosten, maar het duurt gebruikelijk ook een stuk langer. Hulp van vrienden is altijd welkom. Enig nadeel is het feit dat vrienden niet altijd beschikbaar zijn. Je bent dus afhankelijk van hun aanwezigheid. In het geval van een verhuisbedrijf bent u niet afhankelijk van een tijdsmoment en daarnaast ben je gegarandeerd van een vlekkeloze verhuizing. Alles wordt gemakkelijk verplaatst en je kunt snel intrekken. Een mogelijk nadeel is het kostenplaatje. Tegenwoordig zijn de kosten voor een verhuizing gelukkig goed te overzien. Een bedrag vanaf 170 euro is gebruikelijk. Daarnaast bespaar je ook op eventueel verhuisgereedschap.

Verhuisgereedschap

In de vorige alinea werd verhuisgereedschap al kort benoemd. Bij het verplaatsen van grote objecten is het aan te raden om gebruik te maken van verhuisgereedschap. Dit gereedschap varieert van een ‘verhuishondje’ tot aan een steekwagen. Het verhuishondje is een echte must-have. Deze trouwe vierwieler ondersteunt in het verplaatsen van grote objecten, bijvoorbeeld een grote kast. De verhuishond is erg wendbaar en gemakkelijk in gebruik. Een andere echte must-have zijn de verhuisdekens. Ga je zonder verhuisdekens verhuizen, dan is er grotere kans op schade. Heb je bijvoorbeeld een kostbaar schilderij dat je graag wilt meenemen? De verhuisdekens werken eigenlijk als een beschermlaag tegen mogelijke deukjes en andere oneffenheden.

De ideale verhuispartner

Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan een goede verhuispartner? Dan ben je bij Bravo Verhuizingen aan het juiste adres. Zij hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van verschillende inboedels en kunnen zelfs bij een internationale verhuizing ondersteunen. Bravo Verhuizingen staat voor heldere communicatie en duidelijke afspraken. Je verhuizing is namelijk maatwerk. Daarnaast biedt Bravo Verhuizingen ook nog andere diensten. Denk je hierbij aan: de verhuur van verhuismiddelen, verhuur van opslagruimtes, ontruiming en zelfs schilderwerkzaamheden.

Reacties