Foto: niet-vergeten-tijdens-verhuizing-1

Dit mag je niet vergeten tijdens een verhuizing

Verhuizen doe je nou eenmaal niet iedere dag. Het is dan ook lastig om grip te behouden op alle zaken die nog geregeld moeten worden.

Van dozen inpakken tot contracten tekenen, het kan af en toe ongelooflijk veel werk lijken. Door een simpel overzicht te maken behoud je voldoende ruimte in je hoofd voor andere dingen. Dat maakt het verhuizen een stuk gemakkelijker. Met deze tips kom je gegarandeerd een heel eind.

1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin dan ook ruim op tijd met het inslaan van de benodigde materialen. Je kan beter te veel in huis hebben dan te weinig. Dozen, verpakkingsmaterialen en tape zijn echte must haves voor een verhuizing. Begin ook een paar dagen voor de daadwerkelijke verhuizing vast wat spulletjes in dozen te stoppen. Zo valt de hoeveelheid werk tijdens de uiteindelijke verhuizing ineens een stukje mee.

Tip: Mocht je met een verhuisbedrijf werken, dan is dit een goed moment om vast offertes op te vragen. Zo heb je nog voldoende tijd over om te vergelijken en eventueel voor een andere optie te kiezen.

2. Contracten

Het is niet altijd het leukste werkje maar ook de administratieve kant moet tijdens een verhuizing goed geregeld zijn. Ga zo al je contracten af zoals die van je energie aanbieder, de water leverancier en tv en internet aanbieders. Doe bij iedere aanbieder wat navraag over de mogelijkheden tot meeverhuizen en annuleer contracten waar nodig.

Tip: Een verhuizing kan een mooi moment zijn voor een eventuele upgrade of overstap. Verwen jezelf bijvoorbeeld in het nieuwe huis met digitale tv van KPN.

3. Adreswijziging

Het is van groot belang om op tijd je adreswijziging door te geven aan alle belanghebbende partijen. Zo weet je zeker dat post in de juiste brievenbus belandt. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen op krant en tijdschrift, maar ook bijvoorbeeld de bank, de sportschool en administratieve aangelegenheden zoals de verzekeringen.

Tip: Heb je een parkeervergunning? Vergeet dan ook die niet op te zeggen of om te zetten.

4. Maak een checklist

Voordat de uiteindelijke verhuizing aanbreekt is het ook verstandig een checklist te maken. Hier kun je simpel aangeven welke zaken er geregeld moeten worden voordat jij en je spullen daadwerkelijk het pand verlaten. Je kunt online ook handige checklists vinden.

Tip: Benoem ook de huishoudelijke taken op de checklist zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de wasmachine en het leegmaken van de vriezer.

Reacties