Foto: 2017-11/behoefte-aan-opslagruimte.jpg

Behoefte aan opslagruimte meten

Nederlanders worden steeds milieubewuster. En wordt ruimte steeds schaarser. Toch offeren we woonruimte op voor spullen die we (bijna) nooit gebruiken.

Vooral in de grote steden kan ruimte slimmer en efficiënter worden gebruikt. Inbox Storage helpt haar klanten om ruimer te wonen. Sinds 1 november 2017 halen, bewaren en brengen zij de spullen die tijdelijk (of langer) in de weg staan. Overzichtelijk bewaard via de web-app. Cloudopslag, maar dan voor het bewaren van fysieke spullen.

Hiermee slaat Inbox Storage een nieuwe weg in binnen de markt voor tijdelijke opslag, die al sinds de jaren ’90 grotendeels onveranderd was gebleven. Inbox Storage haalt en bewaart spullen die een klant tijdelijk niet nodig heeft. Met de web-app heeft de klant altijd overzicht over de bewaarde spullen. Heeft de klant zijn spullen weer nodig? Dan komt Inbox Storage het weer brengen. Vaak gaat het dan om seizoensspullen of bedrijfsvoorraad, maar tijdelijke opslag wordt ook vaak gebruikt bij een verhuizing.

Simpel en overzichtelijk

Alles komt tegenwoordig tot aan de voordeur. Of het nu je avondeten is via Thuisbezorgd, je dagelijks boodschappen via Appie of je elektronica via Coolblue. De deur hoef je er niet meer voor uit. Oprichter Rik Snelleman: “Wij vonden het opmerkelijk dat juist in een chaotische periode, zoals een verbouwing of verhuizing, er kostbare energie en tijd verloren gingen met het verplaatsen van je spullen naar de gehuurde opslagruimte. Daarom komen wij ze halen en weer brengen. Zodat de klant zijn tijd kan gebruiken voor wat in deze periode echt belangrijk is.”

Persoonlijk ruimteadvies

Het kiezen van de juiste opslagruimte is lastig, omdat het voor veel mensen moeilijk is in te schatten hoeveel ruimte hun spullen precies innemen. Vervolgens verdwalen zij in de opslagjungle van vele aanbieders met elk een grote hoeveelheid boxen van verschillende afmetingen. Inbox Storage denkt daarom niet in opslaghokjes, maar in abonnementen. Net als bij je nieuwe telefoonabonnement kies je de grootte die jij nodig hebt. En verandert die behoefte, dan groeit of krimpt het abonnement gewoon mee. Simpel en overzichtelijk. De ruimteadviseur van Inbox Storage staat klaar voor advies op maat. Zo huurt een klant nooit mèèr opslagruimte dan strikt noodzakelijk, ook bij veranderingen tijdens de verhuurperiode. Dat scheelt weer in de portemonnee.

Ontspullen

Inbox Storage is zich ervan bewust dat opslagruimte slechts één oplossing is in de zoektocht naar meer woonruimte. Snelleman: “We zien een trend dat steeds meer mensen willen ontspullen. Dat is natuurlijk de eerste stap naar het creëren van meer woonruimte. We stellen nieuwe klanten daarom vaak voor de keuze: waarom gooi je het niet weg? Zo weten we zeker dat alleen die spullen worden opgeslagen, die het voor de klant echt waard zijn bewaard te worden. Op onze blog geven we wekelijks tips en inspiratie voor het slim opruimen en indelen van je woning. Om zoveel mogelijk woonruimte te halen uit de ruimte die je hebt.”

Het “cloud” alternatief voor je zolder

Als eerste cloud-oplossing voor fysieke spullen, wil Inbox Storage hét alternatief worden voor een zolder, kelder of rommelkamer. Zeker in de Randstad, waar vierkante meters steeds kostbaarder worden, is het immers belangrijk om die dure oppervlakte optimaal te benutten om te wonen. Snelleman: “Waarom zetten we een kamer vol met spullen die we bijna nooit gebruiken, zoals de kerstversiering of archief van een eigen onderneming, terwijl we diezelfde ruimte ook kunnen gebruiken om te leven? Maak er iets van waar je dagelijks iets aan hebt. Een thuiskantoor, of een inloopkast bijvoorbeeld! Die spullen die je bijna nooit gebruikt kun je dan beter digitaal bewaren, dan staan ze een stuk goedkoper dan op dure vierkante woonmeters in de Randstad.”

Reacties