Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Vogelwering voor zonnepanelen – 7x waarom dit een goed idee is

Zonnepanelen zijn een geliefde plek voor vogels om zich te nestelen. De ruimte onder zonnepanelen is namelijk hoog en droog. Helaas is de kans op schade erg groot, bijvoorbeeld aan de bekabeling.

Dit zorgt voor onnodige kosten en brandgevaar. Met Birdstop heb hier jarenlang geen omkijken meer naar!

1. Je behaalt een zo groot mogelijke rendementsopbrengst

Er zit niet voor niks een open ruimte tussen het dak en de zonnepanelen. Deze ruimte heeft als functie om warmte te ventileren. De regel luidt: ‘Hoe warmer het dak wordt, hoe minder rendementsopbrengst’. Wist je bijvoorbeeld dat koude dagen met zon de meest gunstige dagen zijn voor je zonnepanelen? Vogelnestjes voorkomen dat zonnepanelen de warme lucht kwijt kunnen. Hierdoor wordt het dak te warm en dit zorgt uiteindelijk voor minder rendement.

2. Je voorkomt brandgevaar door kapotte kabels

Sommige vogels (zoals kauwtjes) zijn echte pikkers. Niet alleen pikken zij dat wat glinstert, maar ook de kabels van je zonnepanelen zien ze aan voor een lekker hapje. In combinatie met de hitte van het dak door een gebrek aan ventilatie zorgen kapotte kabels voor onveilige situaties en mogelijk brandgevaar.

3. Je bespaart op onnodige kosten door schade aan de panelen

Er zijn vogels die geen spoor achterlaten nadat ze hun nest hebben verlaten. Helaas zijn niet alle vogelsoorten zo opgeruimd en netjes. De bewegelijkheid en het heen en weer gevlieg van vogels zorgt voor schade aan de achterkant van zonnepanelen. Dit kan uiteindelijk resulteren in defecte of niet goed werkende panelen.

4. Geen zorgen om mogelijke waterschade

Doordat vogels nesten maken onder de zonnepanelen vallen er vaak takjes in je dakgoot. Dit wat weer tot verstoppingen kan leiden. Birdstop is hier de ideale oplossing voor. Heb je tevens aan de gootdrain gedacht? Gootdrain is een fijnmazig gaas dat takken en bladeren filtert. Deze kun je gemakkelijk jarenlang laten liggen en je hoeft niet langer meer in weer en wind de ladder op!

5. Duurzaam en ecologisch

Met zonnepanelen draag je bewust bij aan een beter milieu en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Moeten je panelen verwijdert of vervangen worden? Dan is Birdstop gemakkelijk te verwijderen en op een duurzame manier recyclebaar.

6. Hoorde jij dat ook?

Als je al eerder vogels in en rondom het dak hebt gehad, dan weet je vast hoeveel geluid dat maakt. Als je dit als storend ervaart voorkomt Birdstop dat je hoognodige nachtrust verstoord wordt.

7. Een veilig alternatief

Wij gunnen zowel mens als dier een veilig en comfortabel onderdak. Daarom moedigen we je aan om alternatieve nestelplekken te creëren voor vogels. Klik hier om meer te lezen over de creatieve mogelijkheden voor vogelhuizen!

Meer weten? Lees meer over de Birdstop via deze link of bekijk de eenvoudige stap-voor-stap instructie om hem te plaatsen.

Meer informate over vogelwering, birdstop of gootdrain? Zwartgroen denkt graag mee met je nieuwe tuinproject! Neem een kijkje in de webshop of neem contact op via info@zwartgroen.nl / (0228) 748 123.
Wil je gratis birdstop samples bestellen? Klik dan hier.