Met Panasonic appartementen verduurzaamd in Amersfoort

Van een G-label naar A++ label

Voor appartementen in Amersfoort kozen Michiels-Ecobouw en DHPS voor de Panasonic warmtepompen

Michiel Baelde Jansen, eigenaar Michiels-Ecobouw en Jacques Roodenburg, Adviseur DHPS vertellen met enthousiasme over dit project. Michiel Baelde Jansen: "Het moeilijke van dit project was dat we van een G-label naar A++ label wilden. We hebben warmtepompen en vloerverwarming gekozen. Alles bij elkaar is dat technisch best wel ingewikkeld. Panasonic is heel geschikt om dat goed aan te kunnen sturen en in te regelen."

Jacques Roodenburg, Adviseur DHPS: "DHPS en Panasonic onderscheiden zich door service en kwaliteit! We weten niet alleen wat we verkopen, maar ook hoe en waar dit het beste is toe te passen. We staan hier op het dak van een groot appartementencomplex in Amersfoort. U ziet hier 3 Panasonic monoblox's in cascade. In cascade wordt er nooit meer vermogen geleverd dan gevraagd. Als er meer vermogen nodig is gaan er meer machines aan. De installatie is ook voorzien van AC Service Cloud."

Michiel Baelde Jansen: "Met deze service cloud kun je alles instellen, aansturen en zien of er storingen zijn. We hebben voor deze oplossing gekozen met warmtepompboiler en monoblocs. We gebruiken de binnenlucht om tapwater te maken. Buitengewoon energie-efficiënt. Het is gekoppeld aan de vloerverwarming. We kunnen het hele gebouw hierdoor op temperatuur houden. Zeer goed voor het A++ energielabel."

Jacques Roodenburg, Adviseur DHPS: "Het voordeel van de samenwerking tussen Panasonic, DHPS en Michiel-Ecobouw is, dat als je product en kennis met elkaar bundelt je iedereen altijd een paar stappen voor.