In 2026 iedere woning een warmtepomp - en nu?

Onlangs heeft het kabinet aangekondigd dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen.

Moet je CV-ketel worden vervangen, dan betekent dit dat er tenminste een hybride warmtepomp geplaatst moet worden. Hybride verwarmen is een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp. Op deze manier slingert het kabinet de energietransitie aan en wil versnellen met het verminderen van het aardgasgebruik.

Bij hybride verwarmen springt de CV-ketel bij wanneer het buiten te koud is. Op deze manier wordt het aardgasgebruik met 60-70% verminderd en hierdoor ook de CO2 uitstoot. Een hybride warmtepomp is nu al voor veel woningen geschikt.

Om de aanschaf van deze verwarmingsmethode te ondersteunen is er subsidie beschikbaar, die gemiddeld 30% van de aanschafprijs bedraagt. Tot en met 2030 heeft het kabinet 150 miljoen euro per jaar gereserveerd om deze subsidie beschikbaar te stellen.

Als je gaat verduurzamen, komt daar veel bij kijken. Van afgiftesysteem, subsidiemogelijkheden en natuurlijk de warmtebron. Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp bij jouw woning? Neem dan gerust contact op met 1 van de 600 ATAG SelectDealers in Nederland. Ruim 100 zijn gespecialiseerd in het plaatsen van een warmtepomp. Deze zijn te vinden op de website van ATAG Verwarming.