Hybride verwarmen – Met of zonder aardgas

Er kan er maar 1 de zuinigste zijn. De Consumentenbond heeft een aantal CV-ketels getest en ook de hybride warmtepomp onderzocht.

Wil je energiezuinig verwarmen en ben je nog niet toe aan een warmtepomp, dan is de CV-ketel uit de ATAG i-Serie een goede keuze. Hierbij ligt de focus op energiezuinigheid met de i28ECZ (CW4) als duurzamere keuze, waarbij de hoge score op energiezuinigheid voor verwarming en warm water benoemd wordt met een 8,4 en 8,8 als waardering.

Minder aardgas?

Wil je wel minder aardgas gebruiken? Dan is een hybride warmtepomp een mooie tussenoplossing naar aardgasloos verwarmen. Het mooie is dat alle ATAG CV-ketels als hybride oplossing met een Energion warmtepomp in te zetten zijn. Dat wordt ook wel Hybrid Ready genoemd.

Zuinige werking als belangrijk keuze-aspect

Het werkingsgebied van een warmtepomp is een belangrijk aspect om te bepalen hoe zuinig hij is. De hybride Energion warmtepompen werken tot -7,2?C. Dit betekent dat pas bij deze temperatuur de CV-ketel inschakelt om je woning te verwarmen. Dit zgn. omschakelpunt is het laagste van alle beschikbare warmtepompen in Nederland.

Iets voor jou?

Meer weten? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan. Deze wordt naar een ATAG SelectDealer gestuurd, die een passend voorstel maakt om je woning met of zonder aardgas te gaan verwarmen