Fors besparen op aardgas en duurzaam verwarmen

Ook bij temperaturen onder 0 graden Celsius! Een hybride warmtepomp werkt samen met je (bestaande of nieuwe) CV-ketel.

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht en verwarmt op een CO2-neutrale manier jouw huis. De ketel schakelt alleen in bij bijvoorbeeld lagere buitentemperaturen als de warmtevraag groter is dan de warmtepomp kan bieden. Voor bestaande woningen is dit de meest toegankelijke combinatie.

De ATAG Energion M hybride warmtepomp behoort tot één van de zuinigste hybride warmtepompen, die nu beschikbaar zijn. Hij blijft namelijk doorwerken tot -7.2 graden Celsius!. Pas bij deze temperatuur schakelt de CV-ketel in. De warmtepomp neemt het al snel weer over wanneer de temperatuur gestegen is tot -/-6  graden Celsius!

Dit blijkt uit de test van de Consumentenbond van een aantal hybride warmtepompen, waar de focus bij de ATAG Energion Hybrid vooral ligt op het brede werkingsgebied, d.w.z. het gebied waarbij de CV-ketel niet bijschakelt. Pas bij -/-7.2  graden Celsius! schakelt de CV bij en de warmtepomp neemt het al weer snel over wanneer de temperatuur de -/-6  graden Celsius! heeft bereikt. Dit maakt het toestel tot één van de zuinigste hybride warmtepompen, die nu beschikbaar zijn.

Aandeel duurzaam verwarmen

Op jaarbasis zorgt de warmtepomp, afhankelijk van de type woning, voor 74-87% van het verwarmen van de woning. De rest wordt door de CV-ketel geleverd. Aangezien de ATAG Energion lang doorwerkt in warmtepompmodus levert dit flinke aardgasbesparingen op.
Iets voor jou?

Je kunt hier een vrijblijvende offerte aanvragen. Deze wordt naar een erkende installateur - ATAG SelectDealer - gestuurd, die een passend voorstel maakt om je woning met of zonder aardgas te gaan verwarmen.

Meer informatie over de ATAG Energion Hybrid warmtepomp? Neem dan hier een kijkje.