Foto: tado-Energy-IQ-eerste-slimme-thermostaat-app-feature-die-gebruikers-helpt-bij-het-beheersen-van-hun-energiekosten_

tado° introduceert Energy IQ

tado° Energy IQ: eerste slimme thermostaat app-feature die gebruikers helpt bij het beheersen van hun energiekosten.

Onaangename verrassingen wat betreft hoge verwarmingskosten zijn verleden tijd – tado°'s ‘Energy IQ’-feature geeft huiseigenaren volledige controle over hun maandelijkse verwarmingskosten en zorgt dat ze binnen hun gestelde budget blijven dankzij intelligente verwarming en controle.

tado°, een van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, introduceert vandaag de nieuwste app-feature, genaamd Energy IQ. Met deze nieuwe functie voegt tado° uitlezing van de energiemeter toe aan zijn intelligente verwarmingscontrolesystemen, voor extra controle over de uitgaven voor verwarmingsverbruik. Energy IQ is daarmee ‘s werelds eerste oplossing die een tastbaar verband legt tussen verwarmingsgedrag en daadwerkelijke energiekosten.

Het is tegenwoordig vaak niet in te schatten hoe hoog de maandelijkse stookkosten zullen zijn. Huishoudens ontvangen hun energiefactuur aan het einde van de maand zonder enige verwijzing naar hun verwarmingsgedrag. De energieprijzen stijgen en de enige manier voor huishoudens om hun rekeningen te verlagen is door hun energieverbruik te verminderen. Maar zonder gepersonaliseerde, op data gebaseerde aanbevelingen is het lastig om actie te ondernemen en deze rekeningen te verlagen – zonder in te leveren op comfort in de wintermaanden. Energy IQ van tado° brengt hier verandering in. Gebruikers krijgen uitvoerbare stappen en een slimmere manier om hun verbruik te beheren en daarmee hun kosten te verlagen.

Nadat een geselecteerde groep gebruikers de afgelopen maanden de nieuwe Energy IQ-functie uitgebreid in bèta heeft getest, is de eerste versie van Energy IQ nu beschikbaar voor alle tado° Auto-Assist-gebruikers met een verwarmingssysteem met meter. De grote betrokkenheid en positieve feedback van de testers laten zien dat het beheersen en beheren van de energierekening een gewilde feature is voor Nederlandse huishoudens.

Energiebesparende functies

Energy IQ zorgt ervoor dat gebruikers hun exacte verwarmingskosten en energieverbruik kunnen zien, wanneer ze maar willen. Binnenkort zal Energy IQ er ook voor zorgen dat gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen, zoals het tot op detailniveau instellen van temperaturen en energiebesparende functies. Hierdoor zullen de verwarmingskosten overeenkomen met het budget en comfortniveau van een huishouden. In de tado°-app kunnen gebruikers eenvoudig de energiebesparende functies zoals Geolocatie, Open Raam Detectie of Aanpassing aan Weersvoorspellingen aan- of uitzetten, zodat ze zelf de bijbehorende effecten en besparingen op hun energierekening kunnen zien.

tado°'s Energy IQ feature is ‘s werelds eerste oplossing die een tastbaar verband legt tussen verwarmingsgedrag en daadwerkelijke energiekosten. De temperatuur in huis en tado°’s slimme control features worden gecombineerd met data van de analoge meter of slimme meter en met slimme algoritmes van tado°. Dankzij deze toepassing hoeven tado°-gebruikers zich nooit meer zorgen te maken over hoe hoog de maandelijkse verwarmingsrekening zal zijn, omdat tado° op elk moment de verwachte kosten laat zien. Gebruikers hoeven alleen maar de tado°-app te openen.

“Nederlandse huishoudens verwarmen hun huizen zonder de impact op hun maandelijkse rekening precies te begrijpen”, zegt Christian Deilmann, co-founder and CPO bij tado°. “Onze nieuwe app-feature ‘Energy IQ’ is ‘s werelds eerste oplossing waarmee gebruikers van tevoren kunnen beslissen hoeveel ze maandelijks uit willen geven aan verwarmingskosten en waarmee ze wijzigingen kunnen aanbrengen om de kosten aan te passen.”

Geld en energie besparen

De energieprijzen zijn in een jaar tijd aanzienlijk gestegen en veel mensen in Nederland gaan de duurste winter ooit meemaken wat betreft verwarming. Daarom is het essentieel om verwarmingskosten actief en efficiënt te beheren.

tado°’s Slimme Thermostaten en Energy IQ helpen niet alleen geld te besparen, maar ook om de ecologische voetafdruk van verwarming te verminderen, wat vandaag de dag belangrijker is dan ooit door de huidige klimaatcrisis.

Het energiebesparingspotentieel van slimme thermostaten wordt aangetoond in het recent gepubliceerde onderzoek van Gemserv. De resultaten laten zien dat slimme thermostaten – bij alle soorten woningen en van methoden om CO2-uitstoot te verminderen – de meest kosteneffectieve oplossing zijn om geld én energie te besparen. Kijkend naar een gasrekening van een gemiddeld Nederlands huishouden van €980 per jaar, besparen huishoudens gemiddeld 216 euro [1] per jaar met een slimme thermostaat. Ook besparen huishoudens dan aanzienlijke hoeveelheden CO2-uitstoot (561 kgCO2e) [2]. Als de energieprijzen blijven stijgen zoals verwacht voor 2022, dan zullen de besparingen nog groter zijn.

De functies en beschikbaarheid van Energy IQ worden voortdurend doorontwikkeld door tado° en verdere updates voor Energy IQ en Auto Assist worden uitgerold via een app-update.

[1] Gebaseerd op de gemiddelde gasrekening, aldus: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/inzicht-in-je-energierekening/energierekening  
[2] Gebaseerd op een gemiddelde gasrekening, aldus: https://www.oftec.org/consumers/off-gas-grid-heating-guides/heating-cost-comparison  

Reacties