Foto: 66420e8032693

tado° X, het nieuwe productassortiment van tado°

tado° X is ontworpen om slimme thermostaten en bediening van de warmtepomp toegankelijker te maken voor miljoenen huishoudens in Europa.

21 Mei 2024
 • tado° X, het nieuwe productassortiment van tado°, maakt slim verwarmen nog toegankelijker voor ieder huishouden.
 • Vijf nieuwe producten zijn extra eenvoudig in te stellen, te gebruiken, aan te sluiten op andere apparaten in een smart home en zijn simpelweg betrouwbaar.
 • tado° verlaagt de verwarmingskosten en het verbruik met gemiddeld 22% zonder in te leveren op comfort.
 • tado° X is klaar voor de toekomst met zowel Matter als Thread, wat zorgt voor een groter bereik en stabielere dekking, terwijl de transitie naar hernieuwbare energie wordt gestimuleerd.
 • tado° X bevat Warmtepomp Optimizer X voor meer controle over warmtepompen en de mogelijkheid om energiebesparingen te maximaliseren.

een van de Europese leiders op het gebied van intelligent energiebeheer voor woningen, onthult zijn nieuwe productassortiment dat slim verwarmen eenvoudiger maakt. 

tado° X is ontworpen om slimme thermostaten en bediening van de warmtepomp toegankelijker te maken voor miljoenen huishoudens in Europa, zodat ze zowel hun energierekening als hun impact op het klimaat kunnen verlagen.

tado° X is eenvoudig om in te stellen. Het is eenvoudig te gebruiken dankzij slimme schema’s en andere functies die klanten kunnen instellen en vervolgens vergeten. tado° X heeft een nieuw ontwerp dat al een iF Design Award heeft gewonnen en het biedt een stabieler mesh-netwerk dan WiFi met een groter bereik in grotere huizen.

De reeks nieuwe tado° X producten zijn:

 • Slimme Thermostaat X
 • Slimme Radiatorknop X
 • Draadloze Temperatuursensor X
 • Warmtepomp Optimizer X
 • Bridge X

Naast dat het eenvoudiger te gebruiken is, combineert tado° X alle bekroonde energiebeheerfuncties waar het bedrijf bekend om staat met verbeterde hardware, die de Thread- en Matter-standaarden heeft overgenomen. Dit zorgt voor naadloze integratie met andere apparaten, voor een echt interoperabel slim huis. De X-apparaten hebben ook nieuwe displays voor een betere gebruikerservaring, terwijl de Slimme Radiatorknop X wordt geleverd met een batterij die kan worden opgeladen via een USB-C-kabel voor meer gebruiksgemak.

De nieuwe Warmtepomp Optimizer X zorgt voor meer controle over en efficiëntie van warmtepompen. In combinatie met tado°’s Slimme Thermostaat, een Balance abonnementsdienst en dynamische tarieven kan dit leiden tot hoge besparingen.

Christian Deilmann, CPO en medeoprichter van tado°, zegt: “We zijn trots om onze nieuwste generatie producten te onthullen. Dit is een volgende stap in onze missie om het voor miljoenen huishoudens in Europa eenvoudiger te maken om hun energieverbruik en -rekeningen te verlagen zonder in te leveren op comfort. De innovaties in onze tado° X-producten maken eenvoud voor slimme verwarming werkelijkheid. In het verleden werden slimme thermostaten vooral gebruikt door mensen die interesse hadden in slimme technologie, maar tado° X maakt deze apparaten toegankelijker voor veel meer mensen en zal een grote impact hebben op rekeningen en de transitie naar hernieuwbare energie.”

Prijzen en beschikbaarheid
tado° X wordt vandaag, 15 mei, geïntroduceerd in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Zweden en Denemarken.

  • Slimme Thermostaat X met Bridge X Starterskit – RRP €199,99
  • Slimme Radiatorknop X met Bridge X Starterskit – RRP €159,99
  • Slimme Radiatorknop X – RRP €99,99 / Slimme Radiatorknop X 4 stuks – RRP €369,99
  • Draadloze Temperatuursensor X €99,99
  • Warmtepomp Optimizer X €249,99
  • Bridge X – RRP €69,99
  • Slimme Thermostaat X – €134,99

Hoe werkt tado° X?
tado° X werkt op het Thread protocol – het biedt een stabieler mesh-netwerk dan WiFi met een groter bereik in grotere huizen. Met het tado° X-assortiment kunnen klanten voor het eerst de individuele componenten kopen die het beste passen bij hun behoeften wat betreft de setup van hun slimme verwarming. Als ze al een actief Thread mesh-netwerk hebben via een compatibele Thread border router (bijvoorbeeld Apple HomePod Mini), dan hoeven ze de Bridge X Thread border router niet aan te schaffen. Als ze echter hun Thread mesh-netwerk vanaf nul willen opzetten, dan kunnen klanten de Bridge X Thread border router kopen als onderdeel van een starterskit. In beide gevallen kunnen extra Bridge X’s het bereik van hun Thread mesh-netwerk in grotere huizen vergroten en het krachtiger maken.

Matter is de nieuwe standaard voor connectiviteit die wordt gebruikt door meer dan 240 aangesloten bedrijven, waaronder Amazon, Google, Apple, Samsung, Ikea, Philips Hue en Somfy. Dit betekent dat Matter in combinatie met Thread apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren en dat tado° X-producten gemakkelijk integreren met het smart home ecosysteem van klanten.

De tado° Slimme Thermostaat X, Slimme Radiatorknop X en de Draadloze Temperatuursensor X werken met Amazon Alexa-, Google Home- en Apple Homekit-spraakassistenten.

Reacties