Foto: 0-2023/Flex8c-model-range.jpg

Radson presenteert een nieuwe generatie paneelradiatoren

Een compleet assortiment van 7 modellen met 10 bar druk en 10 jaar garantie

17 November 2023

Radson staat sinds jaar en dag bekend om zijn brede assortiment hoogwaardige verwarmings- en koelingsoplossingen en -diensten. Naarmate de markt en de behoeften van de eindgebruiker evolueren, evolueert ook het assortiment Radson paneelradiatoren. Deze evolutie gaat gepaard met verbeterde prestaties op het gebied van kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit, beschikbaarheid en duurzaamheid.

7 modellen voor elke smaak

Het nieuwe assortiment bevat 7 modellen:

  • 3 nieuwe standaardmodellen: Compact HP, Standard HP en Hygienic HP.
  • 3 modellen met nieuwe Flex 8C technologie: Integra Flex 8C met geprofileerd voorpaneel, Integra Parada Flex 8C met vlak voorpaneel en Integra Ramo Flex met gestructureerd voorpaneel.
  • 1 nieuw designmodel: Tinos H Flex.

De verschillende modellen bieden voor elk wat wils. De nieuwe modellen zijn bestand tegen 10 bar in plaats van 6 bar en zijn geschikt voor een breder scala aan toepassingen, met name om te voldoen aan de eisen van hogere gebouwen of gebouwen die zijn aangesloten op stadsverwarming.

Bovendien onderwerpen we de Radson paneelradiatoren tijdens kwaliteitstesten aan eisen die vaak de internationale normen overtreffen (bv. afdichting onderworpen aan 13 bar in plaats van 10) om hun potentieel te optimaliseren. Een veilige installatie is ook een prioriteit. Dit wordt gewaarborgd door een versterkte optilbeveiliging en bevestigingen van klasse 3 in overeenstemming met de referentienorm VDI 6036.

Maximale flexibiliteit

De 3 Flex 8C-modellen bieden alle flexibiliteitsopties. 8 aansluitpunten garanderen grote installatievrijheid voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bovendien kunnen de thermostaatkoppen vrij rechts of links worden geplaatst. Deze keuze kan na de installatie worden gemaakt om aan de eisen van de eindgebruiker te voldoen. Deze flexibiliteit maakt het ook mogelijk om de voorraad radiatoren te verminderen.

De flexibiliteit van de Flex 8C-modellen wordt verder verbeterd door vaste messing pluggen in combinatie met verwisselbare blindstoppen. Door het gebruik van meegeleverde nippels kan u de originele 1/2”-aansluiting omzetten in een externe 3/4”-aansluiting.

Vooraf ingestelde kleppen

Om op de bouwplaats veel tijd te besparen, zijn de modellen Integra Ramo Flex 8C, Integra Parada Flex 8C, Integra Flex 8C en Tinos H Flex uitgerust met vooraf ingestelde thermostatische kraanlichamen voor een vereenvoudigde hydraulische balancering. Het ventiellichaam is gemarkeerd met een gekleurde dop, waarvan de kleur varieert afhankelijk van de grootte van de radiator. Als er een aanpassing nodig is, kan dit eenvoudig en snel handmatig worden gedaan.

Milieu en duurzaamheid

Bij Radson hechten we ook veel belang aan de duurzaamheid van onze producten en verpakkingen. De nieuwe generatie paneelradiatoren heeft daarom een verbeterde duurzame verpakking. We hebben ook rekening gehouden met het feit dat een verbeterde verpakking stapelen gemakkelijker maakt. Het garandeert de stabiliteit van het product tijdens opslag en levering.

Lees meer op www.radson.com

Meer van Radson
Reacties