Foto: HSK_LinePro

Line Pro designradiator: bewezen design met meer comfort

Flexibele installatie en bediening met compact ventiel en afstandsbediening

20 December 2023

In huishoudens met meerdere personen is de radiator waaraan handdoeken te drogen kunnen worden gehangen vrijwel altijd te krap bemeten. De nieuwe Line Pro designradiator van HSK Duschkabinenbau biedt een oplossing voor precies dit probleem: dankzij de praktische handdoekhaken kunnen meerdere handdoeken tegelijk worden opgehangen - en dat zonder het verwarmingsvermogen aan de achterkant te beperken.

Of het nu in een eengezinswoning of een appartement is: ruimteproblemen bij de dagelijkse badkamerroutine zijn niet ongewoon. Om ervoor te zorgen dat niemand het in de toekomst zonder aangenaam verwarmde handdoek hoeft te stellen, biedt HSK Duschkabinenbau een praktische verwarmingsoplossing in de vorm van de nieuwe Line Pro designradiator. Hieraan kunnen tot wel vier handdoeken tegelijk worden opgehangen. Het bijpassende compacte ventiel met designbekleding kan universeel worden gebruikt dankzij de verschillende aansluitmogelijkheden. Voor speciale wensen kan de Line Pro designradiator worden uitgebreid met het nieuwe verwarmingselement 5 en de bijbehorende afstandsbediening, evenals met een optionele corrosie werende beschermlaag.

Functioneel ruimtewonder

Radiatoren in moderne badkamers moeten al lang niet meer alleen voor behaaglijke kamertemperaturen zorgen - tegenwoordig is er vraag naar functionele verwarmingsoplossingen die ook kunnen worden gebruikt om handdoeken te drogen en op een comfortabele temperatuur te brengen. De Line Pro designradiator biedt voldoende ruimte voor maximaal vier handdoeken dankzij de verchroomde handdoekhaken die erboven zijn gemonteerd. Omdat de achterkant vrij blijft, kan de verwarmingswarmte nog steeds onbeperkt worden afgegeven. Met de optionele anticorrosiecoating is de designradiator optimaal beschermd tegen binnendringend vocht en spatwater en kan hij dus probleemloos in de buurt van de douche, het bad of de wastafel geïnstalleerd worden. De radiator in het tijdloos rechte design is verkrijgbaar in de afmetingen 600 x 1215 mm en 600 x 1775 mm en in de kleurvarianten wit en fijn gestructureerd grafietzwart. Voor elke smaak en badkamerindeling is hiermee een passende verwarmingsoplossing te vinden, die naast een optimale prijs-prestatieverhouding ook voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van gebruikscomfort en functionaliteit.

Compact ventiel voor veelzijdige aansluitmogelijkheden

Het nieuwe compactventiel vormt een stijlvolle eenheid met de designradiator: de aansluitfitting wordt verborgen door een bijpassend designpaneel in chroom, wit of de trendy kleur zwart mat waardoor een esthetisch uiterlijk ontstaat alsof het uit één mal komt. Het ventiel is een echte allrounder, niet alleen optisch maar ook functioneel. Ongeacht of de verwarmingsbuizen uit de vloer of uit de muur komen, kan het compacte ventiel universeel worden gebruikt en biedt het flexibele aansluitmogelijkheden dankzij verwisselbare ventielschroefinzet-stukken. De waterdoorvoer en het thermostaatventiel kunnen van links naar rechts worden verwisseld - precies zoals de badkamersituatie dat vereist. Ongebruikte aansluitingen worden afgedicht met een plug. Net als alle HSK afsluiters kan de compacte afsluiter met design trim worden ingesteld voor hydraulische uitbalancering.

Milieuvriendelijke en efficiënte verwarming met afstandsbediening

De Line Pro designradiator kan optioneel worden aangevuld met het nieuwe verwarmingselement 5. Met behulp van de meegeleverde afstandsbediening kunnen instellingen zoals de maximumtemperatuur en een individueel programmeerbaar dag- en weekprogramma worden geregeld. Zo kan er efficiënt en optimaal verwarmd worden. Milieuvriendelijk pluspunt: het verwarmingselement 5 met afstandsbediening draagt bij aan een verbeterde energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid van radiatoren, wat wordt bevestigd door de Europese Ecodesign-richtlijn. Het verwarmingselement is verkrijgbaar in wit en zwart mat, harmonieert perfect met de Line Pro designradiator en creëert een look alsof het uit één mal komt.

Reacties