Foto: Wonennl-Ferroli-wamtepompboiler

De Egea lucht-waterwarmtepompboilers van Ferroli

Allemaal voorzien met een A+ label

16 Maart 2023

De Egea lucht-water warmtepompboiler van Ferroli is speciaal ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water. De opslagtank is van geëmailleerd staal om maximaal hygiëne te garanderen. In alleen de warmtepompfunctie kan elk type maximaal 62 graden water produceren uit hernieuwbare energie. Eventueel kan de Egea warmtepompboiler met behulp van een verwarmingselement warm water tot 75 graden maken. Hierdoor kunnen uw klanten zo lang mogelijk van warm water genieten.

De Egea is verkrijgbaar in boilervolumes van 90, 120, 200 en 260 liter, zodat u de warmtepompboiler precies op de behoefte van het huishouden kan afstemmen. De Egea werkt op zijn warmtepompfunctie tot wel -7 graden buiten en maakt nog 62 graden sanitair warm water bij een aanzuigtemperatuur van -5 graden.

Op alle warmtepompboilers van Ferroli zit een A+ label wat inhoudt dat, indien u hiervoor in aanmerking komt, er een overheidssubsidie op de Egea zit van wel 725 Euro. Zoals u ziet aan het energielabel is de Egea dus ook in het verbruik zeer gunstig, met een COP tot wel 3,59 W/W.

Eventueel kunt u als er overdag stroom over is, van zonnepanelen, de Egea Warmtepompboiler rechtstreeks laten “vullen” met dit overschot. De programmeerbare digitale interface met TOUCH-toetsen maken de Integratie van zonne-energie middels PV-panelen eenvoudig mogelijk. Op alle LT-S modellen kan dit ook middels het aansluiten op thermische panelen.

Egea warmtepompboilers worden standaard geleverd met een ingebouwde WiFi-module om ze te verbinden met het wifi­-netwerk van de woning (Wi-­fi router) en zijn zo te bedienen via de Ferroli Smart Life App. Download deze app via de QR-code op het toestel voor volledige controle over de Egea op elk moment.

Voor meer informatie over onze Egea kunt u altijd kijken op onze website

Reacties