Foto: 2022/iVector-S2--Radsons-nieuwste-generatie-ventilo-convectoren.jpg

iVector S2: Radsons nieuwste generatie ventilo-convectoren

De nieuwe iVector S2 is de ideale ventilo-convector voor verwarmingssystemen met lage temperaturen van Radson.

14 April 2022

Moderne verwarmingssystemen, zoals warmtepompen en condensatieketels, werken het meest effectief bij lage temperaturen (onder 45°C). 

Slim voor het milieu - verwarmen en koelen met systemen met lage temperaturen

Ontworpen voor een meer verantwoorde toekomst, biedt de iVector S2 vele voordelen. Ten eerste behoudt hij een hogere warmteafgifte bij lagere systeemtemperaturen dan concurrerende producten, wat aanzienlijke energiebesparingen oplevert. Ten tweede zorgt de combinatie van een laag watergehalte en een axiale ventilator ervoor dat hij sneller reageert op schommelingen in de kamertemperatuur, zodat ten allen tijde aan de comfortvereisten wordt voldaan. Ten slotte heeft hij een slank, compact design en biedt hij vele installatiemogelijkheden, zoals wandmontage met of zonder voetjes, wandinbouw, plafondmontage en plafondinbouw voor optimale flexibiliteit in de binnenhuisarchitectuur.

De iVector S2 werkt goed met condensatieketels, maar is ook perfect geschikt voor gebruik met een warmtepomp, die een duurzamer en koolstofarmer alternatief is voor condensatieketels. Na een opeenvolging van warme zomers kiezen steeds meer mensen voor koeling in hun woning en de iVector S2 is het perfecte product om te koppelen aan een omkeerbare warmtepomp om zowel verwarmings- als koelfuncties te bieden.

Slimme bediening en flexibiliteit

De iVector S2 / Vido S2 is uitgerust met geïntegreerde intelligente bedieningselementen voor een eenvoudige bediening. De duidelijke LCD-bediening en display is standaard op de bovenkant van de ventilo-convector geïnstalleerd* en kan op 3 manieren werken:
• automatisch op zichzelf in het dagelijks gebruik.
• in combinatie met een externe aan de muur gemonteerde thermostaat.
• geïntegreerd in een gebouwbeheersysteem of met behulp van programmeerbare ruimteregelaars via een extern 0-10 V regelsignaal.

Voor in de wand geïnstalleerde producten wordt de bedieningseenheid geleverd als een vrijstaande eenheid voor wandmontage.

Dankzij de geavanceerde motortechnologie werken de ventilatoren met een minimum aan lawaai en regelen zij zichzelf totdat de gewenste kamertemperatuur is bereikt, waarna de ventilo-convector automatisch uitschakelt.

De convectoren worden geleverd met een 230 V netaansluiting. Voorbeeld afmetingen en prestaties:
- 2-pijps unit is 579 mm hoog (4-pijps: 639 mm). Diepte is 130 mm.
- breedte is beschikbaar in vijf verschillende maten van 735 tot 1535 mm.
- de grootste iVector S2 bereikt een warmteafgifte van 3860 W (max modus) en 1315 W (min modus) bij 45/35/20 °C.

De iVector S2 is nu verkrijgbaar: www.radson.com

Meer van Radson
Reacties