3 tips voor een comfortabel én gezond binnenklimaat

Tijd om meer aandacht te besteden aan het binnenklimaat! Met deze 3 tips helpen we je op weg.

Bij een comfortabel binnenklimaat denken we in eerste instantie aan de temperatuur. Niet te warm in de zomer, niet te koud in de winter. Maar naast de temperatuur zijn ook de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid van belang. Deze bepalen niet alleen de mate van comfort, ze zijn ook van belang voor de gezondheid. We brengen namelijk het grootste gedeelte van de tijd binnen door. Tijd om meer aandacht te besteden aan het binnenklimaat! Met deze 3 tips helpen we je op weg.

Tip 1. Het hoeft niet in iedere ruimte even warm te zijn

Panasonic heeft het concept Hybrid Air ontwikkeld, waardoor een airco perfect naast een cv-ketel werkt. Je kunt met de airco in relatief korte tijd een ruimte op de gewenste temperatuur brengen. Zo hoef je niet meer het volledige huis te verwarmen, maar alleen de ruimte waarin je op dat moment verblijft. Met een Multi Split-systeem is het zelfs mogelijk om meerdere ruimtes individueel te verwarmen of koelen, wat voor extra comfort zorgt.

Tip 2. Verhoog de luchtkwaliteit met een luchtzuiveringssysteem

Een groot deel van de airco’s van Panasonic is standaard voorzien van nanoe™X-luchtzuiveringstechnologie. Deze technologie van Panasonic produceert hydroxylradicalen (ook wel bekend als OH-radicalen) tot 4,8 biljoen per seconde. OH-radicalen zijn overvloedig in de natuur aanwezig en hebben het vermogen om bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën te remmen, te reinigen en geuren te neutraliseren. nanoe™X werkt in ventilatiemodus - onafhankelijk van verwarming en koeling - 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Tip 3. Met een airco regel je eenvoudig de luchtvochtigheid

Een airco is eigenlijk niets meer dan een lucht-lucht warmtepomp. Deze koelt niet alleen, maar kan ook verwarmen. Het zet koude buitenlucht om naar warme lucht binnen én haalt er het vocht uit. Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht waardoor je minder energie verbruikt. Een lucht-lucht warmtepomp met de hoogste energieklasse A+++, zoals de Panasonic Etherea, zorgt er zelfs voor dat het rendement wel drie tot vier keer zo hoog is als van een cv-ketel. Dat komt door de standaard warmtepompfunctie, die het grootste deel van de energie uit de buitenlucht haalt.