Profielfoto van ZILT architecten

ZILT architecten

Nieuwpoortkade 2, 1055 RX Amsterdam

Over ons

ZILT architecten bestaat uit de partners Rindert Gerritsma en Jenny van Heeringen

Over Zilt Architecten

ZILT architecten bestaat uit de partners Rindert Gerritsma en Jenny van Heeringen. Beide studeerden af aan de Kunstacademie ArteZ (interieur) en daarna aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (architectuur).

ZILT architecten is een architectenbureau dat zich bezig houdt met zeer diverse opdrachten van verschillende schaalniveaus. Onze opdrachten-portefeuille omvat onder andere interieuropdrachten, particuliere woonhuizen, woningbouw, utilitaire gebouwen en stedenbouwkundige studies en ontwerpen. Naast nieuwbouw hebben we ervaring met renovatie en herbestemming.

Visie

Kenmerkend voor ons werk is dat de context een belangrijke inspiratiebron vormt, of dit nu een plek op het land, in de stad of op de schaal van het gebouw (interieur of herbestemming) betreft. Voor ons is het de kunst om het karakter van de plek en haar kwaliteiten te herkennen en die te verwerken in het nieuwe ontwerp, zodanig dat beide elkaar versterken. Bij veel van de opdrachten gaat het om een specifieke locatie waar we door innovatief denken proberen een stap verder te doen dan standaard. Het is voor ons de uitdaging om met relatief eenvoudige maar effectieve (meervoudig gebruik) ingrepen een helder en krachtig ontwerp neer te zetten.

Een belangrijke kwaliteit van ZILT architecten is de wijze waarop wij stedenbouwkundig verkavelingen oplossen en een aantrekkelijk beeld van de invulling van de locatie geven. Uit ervaring blijkt dat ons werk goed aansluit op wat zowel de opdrachtgever als de gemeente of welstand aan kwaliteit wil.

Contact

ZILT ARCHITECTEN
NIEUWPOORTKADE 2A
1055 RX AMSTERDAM

TELEFOON
020 60 60 742

E-MAIL
INFO@ZILTARCHITECTEN.N

Aangesloten bij