Profielfoto van Versteegt Handelsonderneming

Versteegt Handelsonderneming

Homburg 38, 4153 BS BEESD

Over ons

Wij zijn trots op onze collectie die we op de markt brengen onder de naam Summer Garden. Ons eigen label verkopen we in maar liefst twaalf Europese landen.

Summer Garden

De kwalitatief hoogwaardige collectie teakhouten tuinmeubelen ontwerpen, produceren en importeren we in eigen beheer. Sinds 1994. Vanuit ons kantoor in Semarang, Indonesië, volgen we het productieproces nauwlettend.

De stijlvolle en klassieke aluminium tuinmeubelen komen uit China, en vervaardigen we eveneens in eigen beheer. Aan de basis van ons internationale succes staat de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Immers, door de productie en logistiek in eigen hand te houden, kunnen we sneller en goedkoper produceren. En dat is voordelig voor alle partijen.

Respect voor de natuur

De belangstelling voor houten buitenmeubelen is de laatste jaren enorm toegenomen. Dan is teak de juiste keuze. Teak is rustiek, warm en sfeervol. Eenvoudig en puur. Omdat teakhout harsen en oliesoorten bevat, is het bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dat maakt deze houtsoort duurzaam en onderhoudsvrij. De oorspronkelijke kleur kan door regelmatige behandeling met teakolie/sealer behouden worden. Maar nodig is dat niet, want evenzovelen waarderen juist de zilvergrijze gloed die teakhout na verloop van tijd gaat vertonen. Gewoon een kwestie van smaak.

Wij betrekken het teakhout voor de Summer Garden-collectie uitsluitend van de plantages van Perum Perutani, het Indonesische Staatsbosbeheer. De bomen in deze duurzaam beheerde bossen worden speciaal voor houtverwerking gekweekt. Op deze manier wordt illegaal kappen in beschermde natuurgebieden tegengegaan en helpen wij de toekomst van de teakboom veilig te stellen. De meubelen worden op ambachtelijke wijze vervaardigd door lokale vakmensen in kleine fabriekjes. Wij hechten belang aan ondernemen met verantwoordelijkheidsgevoel. Zo leveren wij niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar ook aan de werkgelegenheid.