Profielfoto van Technica Nova

Technica Nova

Wilhelminastraat 34, 4818 SH BREDA

Over ons

Technica Nova is de specialist in audiovisuele en domotica totaaloplossingen van Zuidwest-Nederland.

 

SPECIALIST IN BEELD, GELUID, MULTIMEDIA EN DOMOTICA

SPECIALIST IN BEELD, GELUID, MULTIMEDIA EN DOMOTICA

Technica Nova is de specialist in audiovisuele en domotica totaaloplossingen van Zuidwest-Nederland. In onze ruime winkel en onze webshop vindt u een zorgvuldig samengesteld assortiment audiovisuele en domoticaproducten die voldoen aan de modernste technieken en de wensen van onze klanten.

TEVREDEN KLANTEN

Al sinds 1934 worden wij niet alleen door noviteiten gedreven, maar vooral ook door het nastreven van een hoge klantloyaliteit. Wij hebben dan ook een brede en vooral loyale klantenkring in Breda en omstreken opgebouwd, die met plezier bij ons terugkomt.

VERREGAANDE SERVICE

Service is bij ons nog vanzelfsprekend. Van een volledig advies op maat tot de aankoop en het aansluiten van een product . Ook de nazorg staat bij ons hoog in het vaandel, juist daarmee onderscheidt onze service zich van andere aanbieders.

ONZE PERSOONLIJKE AANPAK

In onze showroom kunt u op uw gemak onze designproducten bekijken en in de verschillende luisterruimtes beleven. We bespreken geheel vrijblijvend uw wensen en mogelijkheden. Onze producten zijn onderling te combineren u kunt dus van elk merk datgene kiezen dat u het meeste aanspreekt. Als u besluit tot aankoop, dan nemen wij u alle zorg uit handen. De apparatuur wordt door ons vakkundige team onzichtbaar aangesloten, en u krijgt een heldere uitleg over de werking ervan.

TECHNICA NOVA, KWALITEIT SINDS 1934

In 1934 is Technica Nova opgericht door de heer Van Hellenberg Hubar. Hij besloot in de Wilhelminastraat nr. 36 in Breda een winkel- en montageafdeling voor radioapparaten op te zetten. In die beginperiode moest men zelf de radio's nog in elkaar zetten. Destijds was er maar een aantal merken te koop namelijk: Philips, Waldorp en Fridor. De radio's werden toen bijna allemaal met accu's verkocht omdat niet iedereen elektra had. Accu's werden door Technica Nova bezorgd met paard en wagen of een bakfiets.

En toen... De tweede wereldoorlog gooide roet in het eten, alle radio's werden in beslag genomen door de Duitsers. Maar na al de ellende werd in november 1944 de winkel heropend. Daarna kwam de grote doorbraak voor Technica Nova, vooral door de verhuur en verkoop van grote geluidsinstallaties. De eerste grote verbouwing was nodig voor de opslag van luidsprekers en versterkers die men in die tijd met twee mensen op moest tillen.

In 1950 kwam de eerste t.v. op de markt. In 1953 werd het tijd voor de tweede verbouwing met als doel een afgesloten showroom voor televisies te maken, wat in die tijd heel bijzonder was.

Het pand in de Wilhelminastraat werd aangekocht en groots verbouwd, er werd een tweede etalage voor televisies gemaakt en een etalage voor radioís. De centrale antenne bestond nog niet, zodat elk televisietoestel een eigen antenne montage nodig had. Technica Nova had 6 antennemonteurs in dienst en drie montagewagens. In 1965 werd het pand voor de derde keer verbouwd, maar nu werd erboven verbouwd voor opslag van de televisietoestellen.

Ook kwam in 1965 het merk Grundig met televisies op de markt. Tevens werd er op de eerste verdieping van het pand een tweetal nieuwe werkplaatsen ingericht, een voor de televisies en een voor de radio's. Televisies werden voor 90% aan huis gerepareerd door de eigen technische dienst, elke werkdag werd er tot 22.00uur hard doorgewerkt. In 1966 werd er in december een campagne door Philips aangeboden. Er werd voor meer dan fl.1.000.000,- bruto aan producten verkocht wat voor die tijd ontzettend veel was.

In 1968 kwam de eerste kleurentelevisie voor particulier gebruik uit. Weer volgde er een interne verbouwing plaats maar nu aan de achterzijde. Opslagruimte voor kleurentelevisies en een afdeling voor kleureninstellingen en afleveringen. In 1985 werd het pand van Wilhelminastraat no.32 er bij gekocht. De drie panden werden samen gevoegd tot een grote verkoopruimte met achter een groot magazijn en technische dienst.

Op dit moment staat alweer de derde generatie Van Hellenberg Hubar aan het roer. Technica Nova is inmiddels uitgegroeid tot een ultra-modern bedrijf waar u tereecht kunt voor de beste merken. Nog steeds heeft Technica Nova een eigen technische dienst met 24-uurs service en betaalt u geen voorrijdkosten.