Profielfoto van Sub-Zero Wolf BVBA

Sub-Zero Wolf BVBA

Charbolaan 6, B-1030 BRUSSEL

Over ons

Opgericht in 1945 als familiebedrijf met het hoofdkantoor in Madison, is Sub-Zero Inc. toonaangevend fabrikant van luxe koel- en vrieskasten en wijn opslag producten van Amerikaanse makelij. Gespecialiseerd in het conserveren van voedingswaar, is Sub-Zero pionier op het gebied van dubbele koeling en is er trots op het eerste bedrijf te zijn geweest dat diepgevroren producten onder ultralage 'sub zero' temperaturen kon bewaren. In 2000 werd Wolf Appliance Inc., de belangrijkste leverancier van ovens, kookplaten ed. overgenomen door Sub-Zero. Sindsdien versterken de beide merken elkaar zowel zakelijk als in de keuken.

Sub-Zero


Sub-Zero is wereldleider als het op koelen in Amerikaanse stijl aankomt. Ieder apparaat wordt met de hand vervaardigd. De Sub-Zero Freezer Company is opgericht in 1945 door Westye Bakke. Madison, USA, was de broedplaats van het succes. In de afgelopen 60 jaar heeft Sub-Zero vastgehouden aan het familiegevoel. Het bedrijf wordt nog steeds bestuurd door een telg uit de Bakke-familie. De derde generatie manager is Jim Bakke, de kleinzoon van de oprichter. Als President Directeur en CEO van het bedrijf is hij onder andere verantwoordelijk voor zijn 1200 medewerkers in Phoenix, Arizona. Daar is de fabriek gevestigd, waar de producten met de hand in elkaar worden gezet. Het handwerk resulteert in een ultieme vorm van presentatie, betrouwbaarheid en design.

Wolf werd ruim 70 jaar geleden opgericht door de twee broers Al en Hyman Wolf. Wolf was het eerste bedrijf dat een gaskookplaat op de markt bracht. Ook door de introductie van de heteluchtoven bleek Wolf de pionier op zijn vakgebied. Wolf is in 2000 door Sub-Zero overgenomen. Als fabrikant biedt Wolf een uitgebreid assortiment aan kooktoestellen, waaronder ovens, kookplaten, grill evenals ventilatieproducten en vooral fornuizen.

Sub-Zero en Wolf vormen een natuurlijk partnerschap als aanbieder van luxe producten. Ze staan niet voor niets synoniem voor de kunst onder de kookapparatuur en is het favoriete merk van beroemdheden, chef-koks en fijnproevers.