Profielfoto van Siem Art

Siem Art

Oost om 40, 5422 VZ Gemert

Over ons

Kunst is een beleving, een sensatie die je ervaart als je er naar kijkt. Het mooie is dat iedereen iets anders ziet. Het zijn je ogen die zien, maar je bewustzijn bepaalt wat je ziet. Het ervaren van mijn werken laat ik dan ook graag aan de kijker over, mijn missie is geslaagd als mensen zichzelf afvragen: wat zie ik, wat doet het met me of er gewoon van genieten…

Over Siem

Creativiteit is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Van jongs af aan wilde ik creëren. Uit het niets nieuwe creaties neerzetten. Mijn eigen ideeën tastbaar en zichtbaar maken.

Met schilderen kan ik emoties die ik ervaar vastleggen, in kleur en textuur. Emoties die kunnen overal ontstaan. In de natuur, tijdens muziek die ik hoor, of een gebeurtenis die impact op mij heeft.

Als ik schilder ontstaat er een energieveld, een sensatie die ik ervaar door het mengen van de kleuren op het doek. De tijd lijkt stil te staan en er ontstaat een werk: Mijn gevoel geuit in een combinatie van kleur en compositie.

Ik houd van zien en mezelf afvragen, wat zet mensen aan tot iets? Iets ontstaat in de hersenen en komt tot uiting in handelen. Waardoor worden mensen gedreven, wat voor invloed heeft beeld op handelen? Ik schilder daarom graag abstracte vormen, zodat een herkenbare vorm niet bepalend is, maar het gevoel wat een werk bij iemand oproept. Een associatie van vorm en kleur kan voor iedereen anders zijn.

Leven in het nu, genieten van wat er is, ervaren wat er gebeurt, zonder daar een oordeel aan te verbinden. Een

Het ervaren van mijn werken laat ik dan ook graag aan de kijker over, mijn missie is geslaagd als mensen zichzelf afvragen:

wat zie ik,
wat doet het met me
of
er gewoon van genieten…