string(1) "b"
Profielfoto van Room ontwerp en bouwadvies

Room ontwerp en bouwadvies

Waanderweg 146, 7812 HZ Emmen

Over ons

Al vroeg in mijn jeugd kwam een meer dan gemiddelde belangstelling voor het bouwen naar voren. Als kind al maakte ik zelf vouwplaten waarmee gebouwen samengesteld konden worden.

 

Over Ruud Room

Al vroeg in mijn jeugd kwam een meer dan gemiddelde belangstelling voor het bouwen naar voren. Als kind al maakte ik zelf vouwplaten waarmee gebouwen samengesteld konden worden. Hiermee is al vroeg een ruimtelijk inzicht aangeleerd wat de basis is voor mijn huidige werk. Nadat ik de MTS had afgerond kon ik aan de slag als bouwkundig tekenaar bij buro Hamminga en Haverkort te Emmen. In 1989 maakte de computer zijn intrede op architectenburo’s en een tekenaar werd een CAD-tekenaar. Als systeembeheerder ben ik altijd op zoek geweest naar de mogelijkheden die het computertekenen biedt en met name op het gebied van 3D tekenen ben ik mij altijd blijven ontwikkelen. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer kan er samen met andere partijen gewerkt worden aan een en hetzelfde model. Het zogenaamde BIM tekenen. In 2002 is bureau Hamminga & Haverkort overgegaan in AAS architecten die ook een bureau in Groningen hebben. Ik heb tot 2007 bij AAS als tekenaar/projectleider gewerkt maar de drang om meer betrokken te zijn bij de verschillende fases is het ontwerp- en bouwproces, heeft mij doen besluiten om in 2007 zelfstandig verder te gaan als bureau MEMVIZ. Na in 2007 een woning met bedrijfspand in het Waanderveld gebouwd te hebben ben ik samen met Johannes Flim in 2008 Bouwkundig Bureau Room & Flim VOF begonnen. In 2009 echter heb ik besloten om toch onder mijn eigen naam verder te gaan. Ondanks de crisis in de bouw heb ik de afgelopen jaren mijn opdrachten zien toenemen en heb ik mij met name bekwaamd in het duurzame bouwen. Het is mijn overtuiging dat de basis voor een duurzaam gebouw begint bij het beperken van de energievraag en daarom maak ik mij sterk voor de in Nederland te onbekend gebleven bouwmethode Passiefbouwen.

Na de eerste passiefwoning in Drenthe heb ik diverse woningen en gebouwen ontworpen die gebouwd zijn volgens dit principe en ik ben er van overtuigd dat over een aantal jaren passiefbouwen een bekend begrip is.

BUREAU

Room ontwerp en bouwadvies is veelzijdig georiënteerd, waarbij niet de schaal van een project van belang is maar de kwaliteit ervan. Een gebouw met architectonische kwaliteiten voegt zich idealiter stedenbouwkundig in en heeft meerwaarde voor zijn omgeving. Hierbij komt het niet alleen aan op de samenstelling van volumes maar ook op de toegepaste detaillering en materialisering.

Bij ons staan daarbij de wensen van de opdrachtgever voorop, hij/zij is diegene die nog vele jaren gebruiker zal zijn. Wij zien het als een uitdaging om de opdrachtgever te overtuigen om voor kwaliteit te gaan en zullen tijdens het gehele ontwerpproces hierop aansturen zonder dwingend te zijn.

Van ontwikkeling en schetsontwerpen tot aanbestedingen en bouwbegeleiding. Van de eerste ideeën tot de oplevering. Wij kunnen voor u het gehele proces begeleiden en maken hierbij gebruik van moderne communicatie- en productiemiddelen. Ontwerpen worden tijdens het gehele proces in 3d-modellen uitgewerkt, wat het resultaat ten goede komt en waardoor de opdrachtgever maximale informatie krijgt over de voortgang. In de toekomst zullen wij meer en meer gebruik maken van BIM (Bouw Informatie Model), wat de mogelijkheid biedt om met verschillende bouwpartijen aan één 3d-model te werken. Dat bespaart tijd en voorkomt misverstanden. Bouwen is steeds complexer geworden. Het is daarom steeds belangrijker om de juiste partijen bij elkaar te brengen. Wij werken samen met erkende en vertrouwde partners die zich op afzonderlijke onderdelen hebben gespecificeerd. Wij spelen in deze samenwerking en vaak in bouwteams als ontwerper en coördinator een cruciale rol.

Out of the box

Wij denken niet in standard oplossingen. Wij zijn constant op zoek naar innovaties of nieuwe bouwmaterialen en zullen u zoveel mogelijk informeren over deze verschillende mogelijkheden. Omdat wij tijdens het hele proces open staan voor nieuwe mogelijkheden en alternatieven, laten wij geen opties onbenut om u als klant uiteindelijk het beste eindresultaat te leveren.

Wij werken vanaf de eerste schetsen met 3D-software om u een realistische, virtuele impressie te geven van uw bouwproject. Door de jaren heen is driedimensionaal werken voor ons een tweede natuur geworden waar u als klant van kunt profiteren. Niet alleen bespaart het tijd in de fases van ontwerp en uitwerking. Het geeft vanaf het begin een duidelijk beeld van de plannen voor u en alle bouwpartijen en voorkomt veel misverstanden.

In de toekomst zal er steeds meer gewerkt worden met BIM (Bouw Informatie Model). Hiermee is het voor verschillende bouwpartijen zelfs mogelijk om gelijktijdig aan één 3D-model te werken.

WERKWIJZE

Nieuwbouw van een eigen huis of van een gebouw is een ingrijpende gebeurtenis die veel mensen ook maar één keer in hun leven doen. Vaak betekend dit dat er allerlei vragen zijn; hoe begin ik?, hoe moet het eruit zien? Wat gaat het kosten? Welke vergunningen zijn er nodig? Wie gaat het bouwen? Allemaal vragen waarmee iemand die bouwen wil te maken krijgt.

Veel mensen kiezen daarom voor een veilige keuze en kopen een bestaande woning zodat men precies kan zien wat men krijgt voor een bepaald bedrag. Hoewel deze keuze logisch is en waarschijnlijk in veel gevallen ook prima uitpakt, heeft het bouwen van een nieuwe woning of gebouw wel degelijk een aantal voordelen.

Belangrijkste voordeel is dat men een woning of gebouw ‘op maat’ kan maken, d.w.z. volledig afgestemd op de wensen en behoeftes van de gebruiker zowel qua indeling als qua uitstraling. Een ander, steeds belangrijker argument, is dat een nieuwe woning of gebouw voldoet aan de hedendaagse normen wat betreft comfort, veiligheid en energieverbruik. De lat kan daarbij zelfs nog wat hoger gelegd worden door bijvoorbeeld een woning te bouwen die geen energiekosten heeft.

ROOM ontwerp en bouwadvies kan voor u alle vragen invullen die u heeft bij de overweging voor nieuwbouw. Wij maken voor u een ‘maatpak’ waarbij het onze uitdaging is om het hele bouwproces zo soepel mogelijk te laten verlopen en de opdrachtgever zoveel mogelijk te adviseren in de vele keuzes die tijdens het ontwerp- en bouwproces gemaakt moeten worden.Hierbij hanteren wij veelal de volgende werkwijze :

Vrijblijvend gesprek

Meestal is het eerste contact een ontmoeting of een telefoongesprek waarbij de wens om te bouwen kenbaar gemaakt wordt. Hierbij wordt een vrijblijvende afspraak gemaakt, bij voorkeur bij de klant zelf, om door te nemen wat de wensen zijn. Er wordt gesproken over de verschillende mogelijkheden, hoe het proces eruit ziet, wat de kosten zijn en welke rol wij daarin kunnen vervullen. Natuurlijk dient dit gesprek ook om kennis te maken met elkaar.

CONTACT

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons bereiken op onderstaande contactgegevens. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Adres:
Waanderweg 146
7812 HZ Emmen

Telefoon:
0591-630004
06-53732198

Email:
info@ruudroom.nl

of klik hier voor een bezoek op onze website