string(1) "b"
Profielfoto van Piet van Heugten Tapijttegels

Piet van Heugten Tapijttegels

Utrechtseweg 4, 3927 AV RENSWOUDE

Over ons

Uitvinder van de tapijttegel is de vader van Piet van Heugten. Hij begon in 1924, samen met zijn vrouw, de fabricage van zadeldekjes en ondertapijt

Historie Piet van Heugten tegeltapijt, vloerbedekking van tegels

Uitvinder van de tapijttegel is de vader van Piet van Heugten. Hij begon in 1924, samen met zijn vrouw, de fabricage van zadeldekjes en ondertapijt voor de tapijtindustrie. Vervolgens ontwikkelde hij tapijt op rollen van 150 cm breed. Dit tapijt maakte Van Heugten toen nog van dierlijk haar. Dit had echter een nadeel: het verviltte. Daardoor ontstonden de welbekende looppaden rond het meubilair.

Van Heugten, vloerbedekking van tegels

Om het probleem van de zogenaamde verkeersstraten op te lossen, kwam Van Heugten senior op het idee van tapijttegels. Nu was het een kwestie van een nieuwe tapijttegel inleggen als de bestaande was vervilt. De eerste tapijttegels kwamen in de jaren 50 op de markt onder de naam Heuga.

Fabricage modern tegeltapijt


Intussen is er veel veranderd. In 1971 stapte de zoon van Piet van Heugten senior uit het bedrijf. Hij wilde een eigen tapijtfabriek. In 1984 was het zover. Vanuit Renswoude startte junior met de fabricage van moderne tapijttegels uit kunststof. Hiermee was de periode van dierlijk haar voor hem verleden tijd. De kunststof tapijttegels bracht junior op de markt onder de naam KELA. Tot op de dag van vandaag zijn ze mateloos populair bij jong en oud.

Van Heugten modern tegeltapijt met uitsluitend voordelen


Veel mensen associëren tapijttegels nog steeds met de vroegere tegels van dierlijk haar. Het tegeltapijt dat je moest nathouden en waarop kinderen zo snel leerden lopen, omdat de haren van dat tapijt in hun knietjes drongen. Deze tijd ligt ver achter ons. De moderne KELA tapijttegels hebben uitsluitend goede eigenschappen. Ze voldoen op alle punten aan de eisen van de moderne consument. Je kunt de KELA tapijttegels zelfs naadloos leggen in kamerbreed effect.

Familiebedrijf Van Heugten tegeltapijt, vloerbedekking van tegels


De familietraditie wordt voortgezet. Mede door de zoons van van Heugten junior, Pieter en Alex. Oudste zoon Pieter is verantwoordelijk voor de productie. Zoon Alex is de internationale sales manager van het bedrijf. KELA tapijttegels zijn in veel landen populair. Naast een fabriek heeft KELA een enorme showroom in Renswoude.

Service

Kela Tapijttegels Piet van Heugten biedt een uitstekende service:

  • Een eerlijk en vakkundig advies
  • 5 tot 7 jaar fabrieksgarantie
  • Eigen servicedienst
  • Altijd een lekker vers kopje koffie
  • Vergoeding benzinekosten (NL)
  • Voldoende parkeergelegenheid

Contact

Piet van Heugten Tapijttegels

Utrechtseweg 4
3927 AV Renswoude

Tel: 0318 - 57 12 25
Fax: 0318 - 57 33 69
E-mail:piet@vanheugten.com

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Vr 09.00 - 17.30 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur
Zondag gesloten