Profielfoto van FIELDS

FIELDS

Over ons

Marjan Veltkamp maakt akoestiek verbeterende objecten. De oorsprong is altijd de natuur; het resultaat een uniek handgemaakt object wat het werk- of leefgenot moet vergroten.

Sinds haar opleiding begin jaren ’80 aan de Academie voor Beeldende Vormgeving en 3D Design aan de Hogeschool voor de Kunsten, richt Marjan zich op ruimtelijke objecten. Als kunstenares kreeg haar werk een plek in diverse omgevingen. De opdracht om voor een directiekamer een object te ontwerpen, bleek bepalend voor haar verdere werk. Het object moest mooi zijn vormgegeven en tegelijkertijd de akoestiek verbeteren. “In die opdracht kwam alles samen. De liefde voor materialen, schoonheid en technische kennis om akoestiek te verbeteren”, aldus Marjan.

Nu, dik 10 jaar verder, ontwerpt Marjan objecten als unica’s, maar ook akoestische kunst die zich leent voor reproductie. Haar missie om met schoonheid de akoestische platen en glazen wanden terug te dringen, wordt door meer en meer mensen en organisaties omarmd. Haar unica’s worden tentoongesteld in galerieën en design events.