Akoestiek

Geluid is het ontzichtbare van interieurontwerp

KopregelElk interieur is akoestisch te verbeteren.

Wie geluid weet te waarderen, weet hoe lastig het is om geluid exact zo te krijgen zoals men het wil. Geluid is geen kneedbaar materiaal noch op afroep te bestellen. Audiofielen zijn vaak jaren op zoek naar de ideale geluidsinstallatie en wie last heeft van akoestische problemen in een huis of kantoor, is vaak meerdere oplossingen verder voordat men een passend antwoord heeft. En toch hoeft dit niet zo lastig te zijn.

Wie weet hoe geluid zich gedraagt, weet dat scheidingswanden helemaal niet nodig zijn om stilte te creëren. Het manipuleren van geluidsgolven is een vak wat Marjan Veltkamp in een paar decennia zich eigen heeft gemaakt. Veel door zelf te experimenteren en soms met de hulp van akoestische experts met exclusieve meetapparatuur. Het resultaat is de productlijn ‘Fields’.

Met unieke materialen en vormen zijn akoestische verbeteringen te realiseren, die ook nog eens een weldaad voor het oog blijken te zijn. In een persoonlijk gesprek kan Marjan voorrekenen wat de technische mogelijkheden zijn.