Profielfoto van Ferrolight Design

Ferrolight Design

Dorpsstraat 91, 3342 BC Hendrik Ido Ambacht

Over ons

Licht is de rode draad in ons bestaan. Net als de liefde voor de natuur, de aandacht voor ons milieu, gevoel voor muziek en eerlijk eten.

Over Ferrolight

Licht is de rode draad in ons bestaan. Net als de liefde voor de natuur, de aandacht voor ons milieu, gevoel voor muziek en eerlijk eten. Al dat is wat ons, Marike en Ferdinand, in 1995 bij elkaar heeft gebracht en wat ons nog steeds verbindt.


Licht speelde al snel een belangrijke rol. Vooral de liefde voor natuurlijk licht, ons zonlicht. Hoeveel energie zou dat licht wel niet uitstralen op aarde en wat doet het eigenlijk met ons allemaal? We wilden weten hoe het de sfeer kan beïnvloeden en wat als het er niet is? Natuurlijk licht, lampen of beter gezegd „lichtobjecten”… In ons eigen huis konden we volop experimenteren.


In 1999 kregen we de kans om die gezamenlijke passie om te zetten naar een professioneel niveau. De kroonluchter die Ferdinand ontwierp voor een nieuw in te richten winkel in Italiaanse designmeubelen, bleek een schot in de roos. Al snel volgde een opdracht voor een tweede exemplaar. Het betekende het begin van FERROLIGHT.


Sindsdien staat FERROLIGHT voor designverlichting waarop het stempel 100% Hollands ofwel -Dutch Design prijkt.


Alle armaturen, alle verlichtingsinnovaties zien het licht in het eigen atelier. Ferdinand ontwerpt vanuit de bron wat betekent dat hij zich in al zijn designs laat leiden door licht dat zo dicht mogelijk de warmte van zonlicht nadert om er vervolgens een zo minimalistisch mogelijk armatuur omheen te maken. Mooi, warm en te dimmen licht gevat in hoogstaand design.


Ieder ontwerp is een technisch hoogstandje van de hoogste orde. „Maximaal niks” , is wat Ferdinand zelf verteld over zijn ontwerpen. „Maar met het mooiste licht!”
We maken licht omdat we simpelweg houden van licht. Waarom? Omdat het energie geeft, functioneel is, zorgt voor sfeer en bovenal, naast onze prachtige vier kinderen, onze grote passie is.


Met Ferdinand als de ontwerper voor FERROLIGHT en van begin tot eindproduct het proces stuurt en realiseert.


Marike als de praktische duizendpoot. Zo is ze nauw betrokken bij de fotografie en heeft ze de regie over de brochure en website. Marike neemt de taak als stylist op zich, regelt ze de sales en is aanspreekpunt voor de retailers, een gedreven motor die Ferrolight in al zijn facetten laat schijnen.


Marike en Ferdinand Verbeek Partners in life & FERROLIGHT.

Contact met Ferrolight

Dorpsstraat 91
3342 BC Hendrik Ido Ambacht


T. +31 (0)78 6813 361 (atelier)
T. +31 (0)78-6817005 (kantoor)

Op afspraak kunt u ons atelier bezoeken en/of de FERROLIGHT collectie lichtobjecten bezichtigen.