Profielfoto van PD Lighting

PD Lighting

Ringveste 11, 3992 DD HOUTEN
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Over ons

Wie zijn wij?

PD Lighting is importeur van diverse design merken in het midden tot hoge segment van de markt. Wij zijn onder andere importeur van de volgende merken: Castaldi/Norlight, Esse-Ci, Lumen Center Italia, Leucos en Focus Lighting. Daarnaast zijn wij actief als lichtadviseur voor de zakelijke markt.

Bij PD Lighting zijn we van mening dat licht bepalend is voor de sfeer in een ruimte, evenals voor het welzijn van de gebruiker. Een goed uitgedacht lichtconcept benadrukt de vorm en functie van de architectuur (interieur en exterieur). Door een weloverwogen keuze voor de lichtbron, het aantal en de plaatsing van de armaturen in een ruimte, ontstaat een plezierig, karakteristiek lichtklimaat.

Het team van PD Lighting bestaat uit gediplomeerde verlichtingskundigen, architecten en interieurarchitecten. Met heel veel ervaring en deskundigheid wordt gewerkt aan uw lichtontwerp.

Lichtadvies

Naast het leveren van verlichting geeft PD Lighting ook lichtadviezen voor de zakelijke markt. Om u een beeld te geven van het proces om tot een goed lichtadvies te komen, doorlopen wij een stappenplan. Hieronder vindt u korte omschrijving van de verschillende stappen die tijdens dit traject worden doorlopen.

1. Inventarisatie
Het traject begint met een gesprek met architect en/of opdrachtgever om de essentie van het gebouw, de ruimte en de vormgeving ervan te doorgronden. Stijl en uitstraling van het uiteindelijke ontwerp komen in dit stadium al uitgebreid aan bod zodat onze interieurarchitecten dit kunnen vertalen naar een lichtplan.

2. Ontwerp
De volgende stap is het maken van het lichtplan. De basis voor het ontwerp zijn de aangegeven gebruikseisen en stijl. Passend bij die kernpunten wordt het lichtplan samengesteld.

3. Plattegrond
In de digitale plattegrond worden alle armaturen op schaal ingetekend. Hierdoor krijgt u een goed zicht op de verhouding en verdeling van de armaturen in de ruimte.

4. Presentatie
Bij de tekening wordt een collage gevoegd, waarop alle voorgestelde armaturen zijn afgebeeld. Doordat alle afbeeldingen bij elkaar zijn geplaatst ontstaat een goed beeld van de sfeer en de samenhang tussen de armaturen.

5. Lichtberekening
Optioneel kunnen wij een lichtberekening maken, waardoor u een beeld krijgt van de lichthoeveelheden in de ruimte(n).

6. Eindresultaat
Het resultaat van een goed uitgedacht lichtplan behoort een synthese te zijn tussen techniek, ergonomie en vormgeving. Een doordacht plan versterkt de architectuur, houdt rekening met de energiezuinigheidseisen en moet voldoen aan de geldende lichtnormen.