Partner

CooLoo

Website
algemene informatie

CooLoo ontwikkelt en produceert meubels en interieuroplossingen op basis van industriële vormgevingstechnieken in combinatie met spuittechnieken en afvalmaterialen. Het meubel gemaakt op innovatieve wijze met de circulaire duurzame gedachte hoog in het vaandel.

Het CooLoo concept is ontstaan vanuit de gedachte dat interieurs en meubels nog steeds op klassieke en inefficiënte manier geproduceerd worden, met veel afvalstormen en beperkingen tot gevolg. Door meubels 'mechanisch te stofferen' volgens het CooLoo concept ontstaan er legio ontwerp en afwerkingsmogelijkheden die bij gangbare meubelproductie onmogelijk zouden zijn.

Circulair denken zit diepgeworteld in onze visie. In de ontwikkeling wordt er zo veel mogelijk gezocht naar het hoogwaardig toepassen van afvalmaterialen, zoals leerafval, kurkafval en recycled schuim. Én hergebruik en overspuiten van bestaande meubels om ze een tweede leven te geven.

Naast het produceren van de standaard collectie lenen de technieken zich uitermate voor maatwerk en turn-key interieur projecten. Dit hoeft zich niet te beperken tot meubels want CooLoo beschikt ook over afwerkingen voor vloeren en wanden op basis van afvalmaterialen. Denk hierbij aan Econcrete, de smeerbare en spuitbare beton afwerking voor keukens, badkamers en plantenbakken op basis van afval. Als laatste worden onze technieken ook gebruikt om akoestische oplossingen en producten op maat in elke gewenste kleur te maken.

Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem contact op met ons om te zien of wij kunnen helpen bij uw product, project of uitdaging.

In 2018 ontving CooLoo een prijs in de categorie beste product tijdens de Design District Awards in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam voor de CooLLeather&Cork afwerkingen.

artikelen

Ocean

Dé circulaire en modulaire lounge meubellijn gemaakt van afvalmaterialen geschikt voor binnen en bu...

Emotion

Een origineel en tijdloos CooLoo coated soft seating ontwerp. Het modulaire systeem van gecoat zacht...

Toon alle 2 artikelen
collecties
CooLoo heeft nog geen collecties geplaatst
contact
Energiestraat 11B
5961PT Horst

0630934342RECENSIES
CONTACT
Energiestraat 11B
5961PT Horst

0630934342