Profielfoto van Castelo de Portugal BV

Castelo de Portugal BV

De Werf 5, 3632 AE LOENEN AAN DE VECHT

Over ons

Eeuwen geleden werden in Portugal onder invloed van de Moren tegels gemaakt op traditionele wijze. Je vindt ze tot op de dag van vandaag nog in de kastelen, pousadas en patriciershuizen. Castelo hanteert nog steeds dezelfde milieuvriendelijke methode voor het vervaardigen van haar vloer- en wandtegels.

Castelo de Portugal

Castelo de Portugal hanteert dezelfde methode voor het vervaardigen van haar vloer- en wandtegels. Zowel voor haar Classic lijn als voor haar serie Couleur Traditional. In de Classic Lijn is het unieke karakter van de hangemaakte pastelkleurige vloertegels met hun prachtige randen en antieke motieven bewaard gebleven. Daarmee creëert u een vloer van niet te evenaren stijl en schoonheid.

De serie Couleur Traditional is dieper van kleur. Het steenrood en donkergeel, diepblauw en mosgroen met bijpassende randen geeft uw kamer of keuken een warme, gloedvolle sfeer. De tegels van Castelo de Portugal hebben een universele hardheid, die ze zowel voor de hal, de woon- en slaapkamer, als de serre, keuken en badkamer geschikt maakt.

De kleurlaag van de tegels is 4 mm dik. Na een simpele behandeling met klinkerolie en een ondoordringbare vlekafstoter gaan de tegels honderden jaren mee. Waterdicht en vlekvrij.


Alleen Castelo gebruikt hoogwaardige materialen als marmerpoeder en wit cement om met zorg een mooie strakke tegel te maken. Ook worden alleen Castelo tegels onder hoge druk geperst. Daardoor gaat een Castelo tegel honderden jaren mee en geven we levenslange garantie op slijtvastheid.

Castelo de Portugal helpt met het ontwerpen van een vloer. Ze maken 2 of 3 verschillende ontwerpen zo kun je goed zien wat zo’n prachtige vloer doet in je eigen ruimte.