string(1) "b"
Profielfoto van ABB b.v. Busch-Jaeger

ABB b.v. Busch-Jaeger

Frankeneng 15, 6716 AA Ede

Over ons

De Amsterdamse architect Berkenpas altijd extra nadruk op de binnenkant van woningen.

Architectenbureau Abraham Berkenpas

Wonen en leven doen we allemaal op onze eigen manier. 

Voor iedereen betekent het iets anders. De een heeft een hectische baan en wil thuis niets liever dan een beetje privacy. De ander ziet overdag misschien weinig mensen en ziet thuis, als hij het raam uitkijkt, graag wat bedrijvigheid. Een huis moet dan ook passen bij iemands levensstijl en persoonlijkheid. Daarom legt de Amsterdamse architect Berkenpas altijd extra nadruk op de binnenkant van woningen. 'Je zit veel vaker ín je huis dan dat je ervoor staat, er naar te kijken. Wij ontwerpen dan ook van binnenuit.' Berkenpas is een zelfstandig en onafhankelijk architectenbureau dat zich bezighoudt met de advisering op het gebied van architectuur voor woning- en utiliteitsbouw. Wat Berkenpas onderscheidt van andere bureau's is het feit dat het meer wil zijn dan alleen vormgever en het streven om ontwerpen te maken die zich onderscheiden van de rest van de omgeving.

Kennis maken
Voordat Berkenpas met een ontwerp begint, wordt er altijd eerst uitgebreid kennis gemaakt. 'Wij willen weten hoe onze klanten in elkaar zitten. Wat ze bezighoudt. Zijn ze introvert of juist extrovert, komt er veel bezoek over de vloer, dat soort dingen. Ik ga altijd zelf bij klanten thuis kijken, de omgeving voelen. En ik probeer de klant echt te leren kennen. Pas als ik goed begrijp hoe iemand in elkaar zit, wat hem of haar bezighoudt, kan ik een ontwerp maken dat helemaal overeenkomst met de wensen. Want we kunnen wel maken wat we zelf mooi vinden, maar wij gaan niet in de woning wonen. De klant wel, die moet zich er prettig voelen.

Kenmerkend aan de ontwerpen van Berkenpas is het gevarieerde gebruik van de ruimte. In één ruimte kunnen verschillende sferen terugkomen. 'Je moet voor iedere stemming een plek hebben', vindt Abraham Berkenpas. 'Er moet een plek zijn om verdrietig te zijn en een plek om vrolijk te zijn. Je zult bij ons geen steriele ontwerpen tegenkomen waar elk hoekje symmetrisch is. ’ Deze gedachte leidt bij Berkenpas tot ontwerpen die echt uniek zijn. Leest u veel? Dan zorgt hij voor een heerlijke leeshoek. Heeft u kinderen? U krijgt een gezellige ruimte waar de kinderen kunnen spelen terwijl u ze in de gaten houdt vanuit bijvoorbeeld de eethoek. Het ontwerp dat Berkenpas voor u maakt, komt helemaal overeen met uw levensstijl.

Scherpe prijs
Wat minder poëtisch, maar minstens zo belangrijk is dat Berkenpas altijd een scherpe prijs rekent. ‘Wij vinden dat het niet alleen voor hoge inkomens weggelegd mag zijn om een huis te laten bouwen. Ook voor de middeninkomens moet het mogelijk zijn. Daarom onderhandelen we altijd stevig met aannemers en leveranciers en wijken we uiteindelijk nooit meer dan 5% van de afgesproken prijs af. Een huis bouwen kost al genoeg geld, je wilt achteraf niet verrast worden door een extra gepeperde rekening.' Het motto van Berkenpas is dan ook 'Onze verdiensten is uw winst', en het streven is naar value for one's money.

Het komt er op neer dat Berkenpas een architect is die zijn klant centraal stelt. Hij zal niet snel 'nee' verkopen maar altijd naar passende oplossingen zoeken. Ook zal hij zijn zin niet doordrukken zodat u later met een muurtje komt te zitten dat de architect wel mooi vindt maar waar u de zin nooit van heeft begrepen. 'Want een huis is echt persoonlijk. Ik heb ongetwijfeld huizen ontworpen die sommige mensen maar niks vinden, misschien vind ik ze zelf wel niks. Maar dat is onbelangrijk. Degene die er in woont, daar draait het om. Ik ga ook alleen aan de slag met ontwerpen waarvan ik zeker weet dat de klant er 100% tevreden mee is. Als ik het idee heb dat we er niet helemaal uitkomen, dat de klant niet volledig achter het idee staat, dan is het soms zelfs beter om afscheid van elkaar te nemen. Ik wil niet dat mensen uiteindelijk ergens mee opgescheept zitten wat ze niet willen.'

Overigens ontwerpt Berkenpas niet alleen nieuwbouw; ook voor een verbouwing kunt u bij Berkenpas terecht.

Contact:
Architectenbureau Abraham Berkenpas
Pontanusstraat 255
Amsterdam
Tel: 06 536 481 99
Email: info@berkenpas.nl
Website: www.berkenpas.nl