Profielfoto van Norsk Kleber

Norsk Kleber

Website
Meelzolder 69, 8071 TD Nunspeet

Over ons

Echte spekstenen kachels - De goede warmte

Over speksteen en Norsk Kleber


Een kachel van massief speksteen van Norsk Kleber is meer dan alleen een verwarmingsbron; het is een exclusief stuk natuurlijke schoonheid. Elke steen heeft zijn eigen unieke structuur en patroon, waardoor geen twee kachels hetzelfde zijn. Onze speksteen is grijs van kleur met een lichte textuur en biedt een tijdloos karakter aan elke ruimte. Onze speksteenkachels zijn niet alleen functioneel; het zijn ook verwarmende kunstwerken die generaties lang meegaan.

Norsk Kleber is de enige Noorse producent van speksteenkachels en haarden. Speksteen, een metamorf gesteente gevormd onder druk en hoge temperaturen zo'n 500 miljoen jaar geleden, is zacht van aard, gemakkelijk te vormen en aangenaam om aan te raken. Het is bestand tegen extreme temperaturen tot wel 1550 °C, vorstbestendig en bestand tegen chemicaliën. De speksteen van Norsk Kleber staat bekend om zijn hoge talkgehalte, wat resulteert in uitstekende warmteopslageigenschappen. Dit natuurlijke 'wondermateriaal' biedt een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.

Speksteen wordt in Noorwegen al eeuwenlang gebruikt in verschillende toepassingen, van kookgerei tot alledaagse voorwerpen. In de vroege ijzertijd werd het gebruikt voor gereedschappen zoals knuppels, houwelen en bijlen, terwijl het tijdens de bronstijd werd toegepast in spinnewielen, weefgetouwen en andere gebruiksvoorwerpen. Zelfs de Vikingen gebruikten speksteen voor diverse doeleinden, waaronder het verwarmen van hun huizen. Onze speksteen, met zijn hoge magnetietgehalte, is bijzonder geschikt voor gebruik in kachels en haarden vanwege zijn optimale warmteopname, -opslag en -emissie.

De rijke geschiedenis van speksteen strekt zich uit tot de middeleeuwen, waar het werd gebruikt als decoratief materiaal in kastelen, kerken en kathedralen. De beroemde Nidaros-kathedraal is daar een prachtig voorbeeld van. In de 17e eeuw begon de productie van speksteenhaarden in Gudbrandsdalen, en tegen het einde van de 19e eeuw werden er in Otta verschillende bedrijven opgericht voor de productie van speksteenkachels en haarden. Sinds 2014 opereert het bedrijf onder de naam Norsk Kleber AS, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige speksteenkachels met behoud van traditionele kwaliteit en vakmanschap.

Hoewel onze producten misschien wat duurder zijn dan andere kachels, doen we geen concessies aan kwaliteit. Onze moderne productieprocessen, gecombineerd met eeuwenoude principes, resulteren in kachels die niet alleen functioneel zijn, maar ook een stukje tijdloze schoonheid toevoegen aan elk interieur.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website en/of bezoek één van onze dealers

Dealers

laatst toegevoegd
Schippers Haarden en Schouwen's profielfoto

Schippers Haarden en Schouwen

Woodd Kachels's profielfoto

Woodd Kachels

Sfeervol Stoken's profielfoto

Sfeervol Stoken

Strating Haarden en Kachels's profielfoto

Strating Haarden en Kachels

Huitema Kachels / Noorse speksteen's profielfoto

Huitema Kachels / Noorse speksteen

Ontdek de 7 dealers