Foto: 2017-11/Duravit badkamermeubel.jpg

Duravit scoort bij de German Design Awards maar liefst vier onderscheidingen

Duravit heeft dit jaar bij de German Design Awards een Special Mention gekregen voor de c-bonded technologie,

Het predicaat Special Mention is een waardering voor designs met bijzonder geslaagde details of oplossingen — een onderscheiding die de inzet van het bedrijf en de ontwerpers beloont. Zo ook de Vero Air wastafel met L-cube wastafelonderbouw in de c-bonded versie. Hierdoor wordt de wastafel door een ingenieus en uniek proces praktisch naadloos verbonden met het onderbouwmeubel. De onderkant van de wastafel is onzichtbaar en gereduceerd tot een strak afgewerkte rand.

De serie mengkranen B.1 wordt gekenmerkt door zachte ronde vormen. Door de twee verschillende maten is er meer speelruimte bij de vormgeving van het wastafelmeubel. Ook op alle andere plekken in de badkamer biedt de mengkraanserie B.1 een optimale, bij de inbouwsituatie passende oplossing.

Het design van de serie Luv van Cecilie Manz verbindt Scandinavisch purisme met tijdloze elegantie. Ovale opzetwaskommen vervaardigd uit DuraCeram hebben een luxe uitstraling met hun royale inhoud en strakke randen.

Met DuraSquare heeft Duravit een serie ontwikkeld die met precisie en eenvoud nieuwe maatstaven zet. Het design van de wastafels is in basisvorm rechthoekig en strak bewerkt. De vloeiende binnenkant van de wasbak vormt een esthetisch contrast tegenover de strakke geometrie. De combinatie met meubelaccessoires in mat zwart of chroom is zeer aantrekkelijk. Glazen inlegplanken in diverse kleuren zorgen voor kleuraccenten in de badkamer.

De German Design Award is de internationale hoofdprijs van de Duitse Raad voor Vormgeving, bedoeld om unieke vormgevingstrends te ontdekken, presenteren en onderscheiden. Jaarlijks worden eersteklas inzendingen van product- en communicatiedesign die allemaal op hun eigen manier toonaangevend zijn in de designwereld, op een voetstuk gezet.

Vooral in het jubileumjaar zijn de talrijke onderscheidingen voor Duravit AG van grote betekenis. De talrijke awards voor gerenommeerde klassiekers en innovaties, maar ook voor communicatie bij zowel de Red Dot Award, de iF Award, als de Iconic Award bewezen dat Duravit AG wat betreft marketing en design een toonaangevende rol speelt op de markt. Het totaal van meer dan 160 internationale designprijzen sinds het begin van de jaren negentig bevestigt de consistente, nauwkeurig geformuleerde en herkenbare designtaal van Duravit.

 

Reacties