Foto: AIM Wastafel - not only white

Bijzonder mooi nieuws: Aim wint de iF DESIGN AWARD 2018

Details of the past – winner of today

Not Only White heeft de iF DESIGN AWARD 2018 gewonnen voor haar Aim wastafel. Met de interpretatie van nostalgie in een moderne context heeft de Nederlandse ontwerper Joost van der Vecht met deze prestigieuze internationale design prijs geschiedenis geschreven.

“Geef details uit het verleden opnieuw vorm en betekenis.” De opdracht waar Joost van der Vecht mee aan de slag ging voor Not Only White. Hij deed onderzoek naar de verschillende karakteristieken van wastafels uit de vorige eeuw. Met als resultaat de nieuwe Aim wastafel.

De rand aan de buitenkant van de wasbak is elementair en vormt de basis van het ontwerp. De binnenkant is zacht en afgerond, wat doorgevoerd is tot in de bijna onzichtbare welving van de overloop. Om deze fijne detaillering tot zijn recht te laten komen is de Aim uitgevoerd in het solid surface materiaal Cristalplant.

De zwarte soft touch coating vergroot de aantrekkingskracht om de wastafel aan te willen raken en geeft de onderzijde van de wastafel extra aandacht; een element dat vaak wordt verborgen.

Het handdoekenrek, verkrijgbaar in wit en zwart gepoedercoat staal, maakt de Aim als de nieuwe interpretatie van nostalgie compleet.

De iF DESIGN AWARD bezegelt dit kwalitatief hoogstaande design en zal op zijn beurt een inspiratie zijn voor de toekomst.

Reacties