Piet Boon tegels by Douglas & Jones

Verrassende combinaties in hoogwaardige details, proporties en afwerking, maken elke ruimte stijlvol en uniek. Keer op keer een bijzondere beleving

14 Juni 2018

En vanaf nu, spraakmakend en sfeervol gepresenteerd, te beleven in onze showroom in Capelle aan den IJssel.

Lingen Keramiek: dedicated dealer van Piet Boon by Douglas & Jones
Internationaal gerenommeerd design studio Studio Piet Boon heeft met trots haar tegelcollectie, Piet Boon by Douglas & Jones, geïntroduceerd. De collectie is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de Studio Piet Boon en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. Het kenmerkende ingetogen kleurenpalet evenals de duurzame materialen in combinatie met de bewezen praktische eigenschappen van keramiek en natuursteen, maken van deze collectie een waardevolle toevoeging aan jouw interieur.

Designed to last

Wanden en vloeren vormen de basis van elk interieur. Tegels vormen daarbij een onderscheidende rol. De Piet Boon by Douglas & Jones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en verrijken. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel. Natuurlijke materialen met verschillende texturen en een ingetogen kleurenpalet voorzien elk oppervlak van een uniek tijdloos karakter.

Acht bijzondere series

De tijdloze collectie is opgebouwd uit acht bijzondere series. Elke tegelserie kenmerkt zich door haar eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur. De tegels kunnen zo wel los als in combinatie met elkaar toegepast worden.


Signature tile

De signature tile dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy en matte variant. Een bijzonder samenspel tussen vorm en het metal glazuur of de matte wax afwerking, benadrukken het unieke karakter van de collectie.


Wax tile

De wax tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heeft achtergelaten. Net als natuurlijke was heeft de wax tile dezelfde olieachtige en matte eigenschappen.

Concrete tile 

De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de concrete tile serie. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn.
Tiny concrete
Naast de concrete is de serie ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; tiny concrete.

Huge tile

De genereuze mat witte huge tile wandtegel is uniek in formaat en heeft daardoor de eigenschap van een gelijkmatige afwerking die door gebruik van veel minder voegen vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat rust.

Tiny matte

De tiny matte is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes van 30×30 cm. Verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskoolzwart, kan de tegel zowel alleen als in combinatie met andere tegels worden toegepast.

Black tile

Met de black tile heeft Studio Piet Boon een bijzondere tegel geselecteerd die de natuurlijke eigenschappen en het typische karakter van natuursteen exact weerspiegelt. De intens donkere kleur en vele schakeringen van de black tile brengen rijke eenvoud tot leven in elke ruimte.

Giant tile

De giant tile dankt zijn naam aan zijn bijzondere genereuze vierkante afmeting met een dikte van slechts 6 millimeter. Het unieke formaat van de giant doet een ruimte groter lijken, waardoor een rustig geheel ontstaat. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio drie exclusieve keramische tegels die de kenmerkende eigenschappen van beton en natuursteen perfect weten te vangen.


Stones
De stones serie bestaat uit een exclusieve selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van heel licht tot heel donker. Volledig geïmpregneerd voor een duurzame bescherming, zijn de natuurstenen tegels ook op maat gerectificeerd en dikte gekalibreerd. Vooral toegepast in wildverband, wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.

Reacties