Knuffelwand

Op de bestaande bad of douchewand van de ruimte wordt een C & G - element met een dikte van 12 mm.

21 Mei 2018

Hierin wordt een watervoerende of een elektra kabel wordt gemonteerd die vervolgens weer afgedekt wordt met een aluminiumplaat-tegel of stuc afwerking.

Dit geeft een wandverwarmingssysteem voor een optimaal comfort in de - douche, sauna ruimte. Daarnaast is de oppervlaktetemperatuur van circa 31 o C zo laag dat deze geen gevaar vormt voor verbranding. Oppervlaktetemperatuur wordt door middel van een thermostaatkraan gerealiseerd. Het knuffelwandsysteem kan op een bestaande installatie worden aangesloten. De handzame Click & Go kunststof tegel van dit systeem heeft een voorgevormde sleuvenpatroon. De C & G tegel, met een afmeting van 36 x 36 cm met een dikte van 1,2 cm, kan op eenvoudige wijze op de wand worden gemonteerd middels de voorgeboorde gaten. Waarmee op een snelle wijze met behulp van pluggen en´ RVS “ schroeven de elementen op de wand bevestigd kunnen worden.

Door het meanderend montage patroon ontstaat een optimale verdeling van het leidingtracé op de wand, waardoor er een optimale warmteverdeling van het oppervlak ontstaat.

Bescherming

De leiding zit opgesloten in de sleuven van de C & G tegelelementen waardoor een gezekerde bescherming van het leidingsysteem is gewaarborgd. De eventuele bestaande elektradozen voor stopcontacten of schakelaars en sanitaire aansluitingen kunnen eenvoudig worden opgehoogd met behulp van de opzet ringen offittingen. Het aansluiten van het leidingsysteem kan op de bestaande aanvoer/retour van de eventuele aanwezige leidingen van het cv-systeem. Het wandverwarmingssystemen - circa 10 m2 kunnen zonder pomp set/verdeler geplaatst worden.

Reacties