Foto: 2017-12/Licht in de badkamer 1  Dansani.jpg

Licht creëert de sfeer in de badkamer

Sluit nooit een compromis als het gaat om het verlichten van de badkamer.

De juiste verlichting is bepalend voor de vraag of de ruimte zowel sfeer als voldoende werkverlichting biedt. Het licht creëert de sfeer in de badkamer.

Het beste LED-licht

Het Deense designbedrijf Dansani heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om perfecte totaaloplossingen te creëren op het gebied van verlichting voor de badkamer. Met het verdwijnen van de gloeilamp zijn de mogelijkheden toegenomen, maar ook de uitdagingen en compromissen. Het aanbod van Dansani doet geen concessies, maar bevat het beste dat LED vandaag de dag te bieden heeft.

LED verlichting wordt toegepast in hanglampen, plafondlampen, spiegelkasten en wastafels met verlichting en indirecte verlichting in kasten en lades. Als deze verlichtingsoplossingen hebben één ding gemeen. Ze presenteren de beste kleurechtheid, die de markt op dit moment kan bieden, en scheppen tegelijkertijd de juiste balans tussen sfeer- en werkverlichting.

Indirecte verlichting zorgt voor sfeer

De badkamer is de ruimte waarin we ons meestal bevinden als we in de overgang zijn tussen slapen en waken, zowel ’s morgens als ’s avonds. Het licht betekent dan veel voor onze stemming. Het mag de productie van slaaphormonen in de hersenen ’s avonds niet tegenwerken. Maar tegelijkertijd zou het ons ’s ochtends voorzichtig moeten wekken, zegt Rasmus Kjær, directeur van Dansani. Daarom biedt Dansani een verscheidenheid aan indirecte verlichtingsoplossingen die ervoor zorgen dat wat je ziet, goed wordt belicht zonder dat het licht zelf rechtstreeks in je ogen komt. De kasten kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met een verticale lichtstrook, die tegenover de scharnieren is gemonteerd en daardoor alle compartimenten verlicht. Aangezien je aan de andere kant van de scharnieren staat bij het openen van de kast, krijg je het licht niet direct in de ogen.

Spots voor details

Dansani combineert indirect licht met spiegels die zijn uitgerust met lichtframes of spots die zorgen voor een optimale werkverlichting. Daarbij worden de details onthuld die je graag zelf wilt ontdekken, voordat anderen het doen. Het gehele assortiment LED-verlichting heeft de hoogste kleurechtheid op de markt, omdat de make-up in de spiegel dezelfde kleur moet hebben als bij daglicht. Om dezelfde reden heeft Dansani ook gekozen voor een wit licht dat een warme toon produceert en een prettige sfeer creëert zonder afbreuk te doen aan de werkverlichting. Bovendien biedt Dansani mogelijkheden om de best mogelijke zogenaamde omgevingsverlichting te creëren door de vele oplossingen samen te stellen. Een goed verlichte spiegel alleen is niet voldoende. Ook de omgevingsverlichting is van belang. Grote contrasten zorgen ervoor dat je pupillen constant bezig zijn, samentrekken en vergroten, wat niet alleen vermoeiend is, maar het ook moeilijk maakt om details te zien. Daarom is het van belang dat je ervoor zorgt dat de hele kamer wordt verlicht door aangenaam licht.

Feiten over het Dansani-licht

Dansani gebruikt LED in alle verlichtingsoplossingen om energie-efficiënte en langdurige verlichting te garanderen. Alle LED-lichtbronnen hebben een waarde van 90 Ra, wat zorgt voor het licht met de hoogste kleurechtheid op de markt. Met een temperatuur van 3.150 K is het licht wit, maar met een warme toon, wat voor een feelgood-ervaring zorgt. Alle elektrische installaties van Dansani zijn IP44-getest en voldoen dus aan de vereisten voor elektrische installaties in vochtige ruimtes. Dit geeft een grote flexibiliteit bij het inrichten in de buurt van het bad en de douche en dit is duidelijk een voordeel in kleine ruimtes.

Meer informatie: Dansani

Meer van Dansani
Reacties