Foto: wc-verstopt-niet-in-toilet-stoppen

Wat mag je niet in de wc gooien?

Boven is het een consternatie van belang. Je zit beneden met een kopje koffie. Dat kon nog wel even voor de kinderen wakker waren. Dacht je.

Guido van Loon

Nou, ze zijn wakker, en hoe! Maar eens gaan kijken wat ze uitspoken, want je hoort ze gieren van pret. Het geluid komt uit de badkamer. Als je je hoofd om de hoek van de badkamer steekt zie je de twee rakkers op een ondergelopen vloer zitten. 

De wc is verstopt!

Je ziet dat de wc-pot tot aan de rand gevuld is met water. De badkamer is overstroomd en de kinderen genieten er met volle teugen van. Een zwembad in de badkamer, wat wil je nog meer als kind? Hartstikke leuk, maar als ouder denk je daar wel anders over. Een verstopte wc en een ondergelopen badkamer, daar zit je niet op te wachten.

Wat nu?

Vanzelfsprekend moet eerst de badkamer droog, om te voorkomen dat het water gaat doorsijpelen in de vloer en je zo mogelijk kringen beneden in het plafond krijgt. Dan moet de verstopping worden opgelost. Hoezo is die wc eigenlijk verstopt? Wat is erin gegooid? Je kunt het de kinderen vragen, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Je besluit een vakman in te schakelen.

Wat is de oorzaak van de verstopping?

Een professioneel ontstoppingsbedrijf komt met apparatuur waarmee ze heel precies kunnen zien waar de verstopping zit én wat de oorzaak is van de verstopping. Ze weten dan ook hoe ze de afvoer moeten ontstoppen voor je en kunnen dat ook direct voor je doen. Je probleem is dan direct opgelost.

Gebruik een wc niet als afvalbak!

Rioolspecialisten komen in hun dagelijkse werk de gekste dingen tegen. Mensen spoelen werkelijk van alles door de wc. En daar komen verstoppingen van. Een wc is geen afvalbak. We weten allemaal waar een toilet voor bedoeld is, zoals we ook weten wat je wel of niet in een afvalbak kunt gooien. Immers, we doen onze ‘grote boodschap’ ook niet zittend op de pedaalemmer.

Wat mag je niet in de wc gooien?

- tampons
- maandverband
- vochtige doekjes
- lege wc-rolletjes
- luiers
- condooms
- medicijnen
- zand/stof
- verfresten

Wat komen vakmannen nog meer tegen?

- wc-borstels
- speelgoed voor kinderen
- speelgoed voor vrouwen
- mobiele telefoons
- boekjes
- handdoeken
- lege shampoo flacons
- lunchpakketten
- handschoenen
- mondkapjes
en nog veel meer gekke dingen

Alle bovenstaande zaken kunnen zorgen voor een verstopping. Die kan natuurlijk door een professionele ontstopper in veel gevallen relatief eenvoudig worden opgelost, maar natuurlijk is het beter om een verstopping te voorkomen met deze tips. Dat doe je vooral door geen zaken door het toilet te spoelen die er niet in thuis horen.

Reacties