Toiletzitting Sway D

De compromisloze toiletzitting Sway D van Pressalit heeft een Red Dot Award gewonnen.

Het succes wordt nu voortgezet met twee nieuwe varianten van de Sway-serie

Mooi gecomponeerde en vederlichte lijnen. De karakteristieke gebogen vorm is dezelfde, en dat geldt ook voor de gelauwerde ontwerper. Pressalits eigen inhouse ontwerper Lars Herold heeft met een diepgaand begrip voor de eenvoudige, Scandinavische expressie de twee nieuwe varianten SWAY D2 en SWAY Uni gecreëerd. Daarom is deze zitting een streling voor het oog, op welk closet zij ook terechtkomt.

Handmatige vormgeving in de inleidende ontwerpfase 

Met zijn achtergrond als architect en master of industrial design heeft Lars Herold van alles ontworpen, van medische apparatuur en straatmeubilair tot professionele geluidsapparatuur. Zijn gevoel voor vormgeving en esthetica, technische details, kwaliteit en finesse, gebruikt hij nu bij zijn werk op het gebied van ontwikkeling en vormgeving voor Pressalit.

– Ik had de ambitie een eenvoudig en expressief ontwerp met een Scandinavische vormtaal te creëren, een toiletzitting die zowel decoratief als comfortabel is. Er waren veel handmatige schetsmodellen en met de computer gegeneerde 3D-modellen nodig om de gebogen lijn helemaal juist te krijgen. Het voltooide ontwerp getuigt van de perfecte ontmoeting tussen mannelijke strakheid en vrouwelijke rondingen, aldus ontwerper Lars Herold.

Met de geïntegreerde Pressalit-finesses ’Soft close’ en ’Lift-off’ heeft de Sway-serie behalve zijn scherpe design ook innovatieve functies. Door middel van een voorzichtig duwtje wordt de zitting zachtjes gesloten. Ook kan het toilet grondig schoongemaakt worden, doordat de zitting helemaal kan worden losgenomen. De zittingen zijn door en door gekleurd, zodat krassen niet snel zichtbaar zijn. Pressalit geeft tien jaar garantie.

Sway is uw nieuwe designstoel

Het is bij Pressalit een traditie om de klant te verrassen met nieuwe vormen en functies, maar dat mag nooit ten koste van het comfort gaan. Met het doordachte design van Herold zijn er drie zittingen gecreëerd met een enigszins omhoog gebogen vorm, waardoor overtollig water eraf kan lopen. Daardoor zijn de zittingen aangenaam om op plaats te nemen, zowel in open als in gesloten stand. De drie varianten omvatten een breed scala van toilettypes, zodat iedereen eenvoudig een leuk design in zijn badkamerinrichting kan integreren.

Perfecte pasvorm

Sway D toiletzitting past o.a. op Keramag 4U, Keramag Renova no. 1, Laufen Moderna, Sphinx 280 (geldt niet voor alle modellen uit deze serie), Sphinx 300, Sphinx 345, Sphinx 420, Laufen Jika Euroline en Vitra Options Sento.

Sway D2 toiletzitting past o.a. op Laufen Pro (geldt niet voor alle modellen ult deze serie), Villeroy & Boch O.novo, Villeroy & Boch Omnia Architectura, Vitra S50 en Duravit Me by Starck.

Sway Uni is een toiletzitting voor universele potten en past o.a. op Duravit Duraplus Colombo, Ideal Standard Eurovit, Villeroy & Boch Saval, Wisa Sydney, Laufen Jika, Sphinx Econ 2 en Sphinx 280 (geldt niet voor alle modellen uit deze serie).

Zie de complete lijst met combinaties op pressalit.com.